Maia Sandu este chidănită din nou

Maia Sandu va intra în istoria politică a Republicii Moldova cu eticheta de ”cel mai chidînit politician”. Mai întâi a fost chidănită de Vlad Filat atunci când i-a promis că o face premier, apoi în septembrie 2015 de către Platforma DA, iar astăzi, deși prea rapid și pe neașteptate, a fost aruncată din căruță și de către Andrei Nastase, însă acesta a făcut-o prin gura lui Oazu Nantoi.

Astfel, analistul și expertul politic, apropiat grupului de interese din care fac parte Andrei Nastase, Natalia Morari, Igor Boțan, Țopii și mulți alții, a ținut o conferință de presă la care și-a expus îngrijorarea profundă asupra acordului pda, /pas/ și pldm cu privire la desemnarea unui singur candidat pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Potrivit dlui Oazu Nantoi, expusă public astăzi, Maia Sandu și Andrei Nastase nu ar trebuie să ducă campanii separate, deoarece bulversează opinia publică și în rezultat toți vor avea de pierdut în fața candidatului partidelor de la guvernare. Recomandarea dlui Oazu este ca, până la începutul lunii septembrie, un candidat să se retragă în favoarea celuilalt, iar în campania oficială să meargă doar unul comun.

Luând în considerare cercul de interese din care face parte Oazu Nantoi, cu siguranță putem concluziona că se recomandă Maiei Sandu să renunțe la cursa prezidențială, iar toată echipa ei să-l susțină în continuare pe Andrei Nastase necondiționat. Ultimul, după câte vedem, nici nu are de gând să se retragă. Nu în zadar și-a făcut campanie agresivă și mincinoasă timp de peste un an de zile.

Potrivit planului, despre care am scris și eu, Maia Sandu urma să acționeze în interesul și beneficiul Platformei DA astfel încât să-l propulseze pe Andrei Nastase în turul doi. Dar vedem că a intervenit ceva între ei după vizita lui Nastase în SUA. Probabil popularitatea crescută a Maiei este un deranj pentru A. Nastase și grupului criminal de interese, iar din această cauză se vrea eliminarea ei din cursă.

În caz contrar, după cum spune analistul Oazu Nantoi, dacă Maia nu se retrage până la sfârșitul aceste luni, atunci liderii celor trei partide beligerante trebuie să se așeze din nou la masa de negocieri și să identifice un candidat din afara formațiunilor politice, un om cu reputație ireproșabilă și cu priză la electorat.

Liderul /pas/ ar trebuie să înțeleagă că Oazu Nantoi nu a ieșit în fața presei din propria inițiativă și nu a dat aceste mesaje publice absolut accidental. El a făcut exact ce s-a decis în cercul lor de interese, iar Maia Sandu ar trebui chipurile să înțeleagă acest mesaj și să-l execute imediat.

Maia, încă nu te-ai săturat să fii folosită de Filat, iar acum de Nastași, Lucinschi și restul? Tu ai de gând să devii politiciană independentă sau rămâi în continuare cârpa politică a cuiva? Trezirea!

Distribuie acest articol