Maia Sandu alungă presa în stradă. “Jurnaliștii” tac!

Noaptea trecuta, dupa ce era clar ca va fi turul II, Maia Sandu a alungat presa afara din sediul partidului, motivand ca are sedinta cu echipa si nu vrea sa fie ascultata. Dupa sedinta usa partidului a fost incuiata, iar jurnalistii au fost nevoiti sa plece acasa fara careva declaratii.

Azi istoria s-a repetat. Chiar acum jurnalistii ingheata de frig pe scarile /pas/.

Din pacate, dupa cum si era de asteptat, atitudinea Maiei Sandu  fata de presa nu este taxata de presa “libera” si depenenta de bani.

Va intrebati de ce? O buna parte din sursele media fac “voluntariat” si partizanat in favoarea Maiei Sandu, iar pentru aceste servicii primesc bani grei de la firmele offshore implicate in jaful de la BEM. Iata din acest motiv nimeni nu va da nimic despre faptul ca jurnalistii sunt tinuti afara de candidata pro-europeana, transparenta si cinstita.

Astfel, voluntarii nu au dreptul sa se revolte, prentru ca redactiile lor risca sa ramana fara finantarile din offshore!

Aceasta este candidata voastra? Ultima sansa? Serios?

In ianuarie 2016, cand se discuta un candidat la functia de premier, niste jurnalisti au primit o usa in cap la sediul Partidului Democrat. Atunci presa dependenta de banii de la BEM a facut scandal, iar organizatiile de media, platite de Vlad Filat, au emis o declaratie prin care au condamnat ingradirea accesului la informatie (vezi aici). De aceasta data lucrurile sunt aproape identice, diferenta constand doar in faptul ca reprezentantii presei au fost alungati afara, nu incuiati in interior. Insa in acest caz organizatiile de media nu vor emite declaratii si nici nu se vor ingrijora ca este limitat accesul la informatiile de interes public.

Distribuie acest articol