Lupul înțepat de țânțarul unionismului

Marian Lupu, păpușa plimbată de Plahotniuc din partid în partid, după principiul ”Și de la voi am să-l scot”, o cam dă cu moldovenismul și științificul în ultimul timp.

Dacă ceva timp s-a răzgândit în ce limbă vorbește, pentru că științific ceva ar avea la cap, acum revine cu noi bombe, din ce în ce mai puturoase, cu referire la câte limbi să avem în Moldova, în ce limbă să vorbim la magazin, acasă, la moară și în baie. De fapt, propunerea lui Lupu este bună, nu aș fi tare împotrivă, deoarece pentru Moldova nu ar strica minim 102 denumiri de limbă, câte un grai matern pentru fiecare deputat, iar pentru Lupu două, ambele în LIMBA ROMÂNĂ.

Azi a ieșit un interviu pe portalul tiras.ru, un portal din Transnistria (Județ al Moldovei), în care Lupu spune că unioniștii sunt marginalizați. Asta chipurile noi stăm la colțuri și înghițim ce spune el. Da, suntem marginalizați de ei, pentru că au promis multe în campania electorală, iar acum suntem în căutarea noilor soluții, lideri și ”conducători de oști”, printre care Marian Lupu la sigur nu poate fi.

În continuare, pe același portal județean, din stânga Nistrului, ”BULBUC” a comparat ideea unionismului cu zgomotul produs de un ţânţar, care deranjează, însă nu are impact. Stai Domnule să vină roiul mai aproape să-l vezi cât de mare este.

Bunicii mei spuneau că dacă țânțarii devin agresivi, sau albinele, cel mai bine este de intrat undeva la apă, sau de aruncat în sus cu pământ, în dependență de locul unde ne aflăm. Lupu ar trebui să se arunce în apă, pentru că este destulă, iar Pământul Românesc nu ar trebui să fie atins de acest om, incapabil și ”incurabil” politic, care are convingerea că poate vorbi despre cei care nu l-au ales că sunt niște țânțari zgomotoși.

Bine că recunoaște deranjul zgomotului produse de acești țânțari, așa cum îi numește. Altfel nici nu se putea, pentru că orice zgomot de acest fel, dacă devine mai puternic, duce la doborârea Țarilor, inclusiv a lui, prin pierdere de electorat, oameni de ”încredere” și sluji la bugetul țării, din care se hrănește de vreo 12 ani.

Dacă ar fi voia mea, aș organiza un marș unionist pe str. Armenească, între București și 31 August 1989, să audă Lupu din apartamentul său zgomotul țânțarilor unioniști.

Citiți și: Comunistul Nemerenco Valeriu deputat menținut ilegal pe lista Partidului Liberal?

Distribuie acest articol