Lui Anton Gamurari nu i-a fost rusine langa ministrul de Interne?

Azi au avut loc mai multe masuri de comemorare a eroilor moldoveni cazuti in ’92 pe ambele malurile Nistrului. La una din masuri a participat si ministrul Afacerilor Interne al RM, iar langa el a aparut si generalul Gamurari, care mai este si reprezentant al Platformei Demnitate si Adevar.


Cine este “politicianul” Gamurari?

Dupa protestele din 2009, si pana in 2014, tinand cont de caderea comunistilor, Anton Gamurari s-a tot varcolit prin jurul Partidului Liberal Democrat din Moldova, iar in timpul liber mai cantat ode lui Vlad Filat. La un eveniment chiar a fost in frunte delegatiei care l-a intampinat pe liderul liberal-democrat, pe atunci acesta din urma inca mai era hot aflat in libertate.


In 2014, cand Vlad Filat a rupt o parte din PL si a format PLR-ul impreuna cu Topa, acest Gamurari a fost pus sa-si anuntate sustinerea pentru Ion Hadarca (vezi aici), adica pentru omul care a insistat pe eliberarea lui Smirnov.

Dupa caderea PLR, care din start a fost un partid sortit sa moara, tot acest Gamurari si-a anuntat deja sustinerea si prezenta in Platforma Demnitate si Adevar. Ca sa vezi, aceasta Platforma la fel a fost construita de Vlad Filat si Topa, iar unii actori au fost mutati din PLR in PPDA, exact cum a fost mutata si Ana Ursachi, avocata cautata acum pentru omor si alte talharii.

In luna februarie anul trecut, Gamurari facea parte din gruparea de asa zisi veterani care au sustinut protestele violente din PMAN, protestand cot la cot cu pro-rusii si stand in corturi langa “protestatarii” adusi din Transnistria si Gagauzia.

In luna aprilie, tot in 2016, Gamurari a participat activ si la protestul violent de pe traseul PMAN-Bulgara-GBC-PMAN.

Anume pe data de 24 aprilie 2016, inclusiv cu participarea “veteranilor”, mai multi politisti ai MAI au fost batuti cu pietre de catre protestatarii Platformei DA. In legatura cu aceasta, ca mare erou, Gamurari a aparut la Jurnal Trust Media (vezi aici) si a comentat protestul, dand aprecieri pozitive faptului ca politistii au fost loviti, iar unii au ajuns la spital. Atunci a zis ca politistii nu aveau sa fie batuti daca nu apareau in calea protestatarilor. O scuza mai stupida nu am auzit.

Din cate vedeti, acest Gamurari a fost in ultimii ani practit doar pe langa PLDM si satelitii creati de Filat. Azi insa, fara un pic de rusine, Gamurari a aparut in scena cu mutra lui de mare erou, sfidand astfel toate fortele organelor de interne, care au fost puse sa-l priveasca in fata pe cel care a apreciat anul trecut ca fiind pozitiva violenta impotriva politistilor.

Asa eroi avem, din pacate.

P.S. Eu nu stiu ce a facut in ’92. Presupun ca a avut un rol important, insa protestatul in rand cu pro-rusii in 2015-2016 i-au sters toata onoarea de general si de membru al organelor de interne.

Distribuie acest articol