Lucrurile bune se pot întâmpla doar dacă ai cap

Veaceslav Ioniță, fost deputat, a scris astăzi pe Facebook că Moldova poate depăși Elveția dacă cei aflați la guvernare nu ar băga mâinile și capul în Bugetul de Stat. Probabil fostul deputat are dreptate, iar primul exemplu vine tocmai de la Orhei, acolo unde autoritățile găsesc soluții pentru mai multe probleme locale, cu acoperire în mare măsură din bugetul propriu.

După mai multe lucrări de modernizare a orașului, de fapt lucrări de asigurare a orășenilor cu ce trebuiau să primească de mai mulți ani, zilele trecute a fost făcut și anunțul despre procurarea noilor unități de transport pentru rutele orașului Orhei, toate de culoare galbenă.

Procurarea unităților de transport nu înseamnă doar reînnoirea parcului auto local, dar și o dovadă că bugetul unui orășel mic poate să-și permită o antrenare atât de importantă pentru asigurarea confortului și necesităților locuitorilor. Aici probabil ar trebui să ne amintim și despre vechiul scandalul legat de transportul public local. Astfel Primăria va pune punct odată și pentru totdeauna peste interesele unor transportatori. Punerea propriilor unități de transport va contracara orice speculație și șantaj din partea celor care se ceartă pentru traseele orheiene de câțiva ani.

Pe lângă toate astea, locuitorii orașului Orhei zilnic vor avea din partea de două călătorii gratuite, iar pensionarii, veteranii de război, invalizii de gr I, II și III vor călători gratuit și fără limite. Locuitorii altor orașe și sate vor plăti pentru călătorie conform tarifului stabilit – 3 lei. Această decizie este benefică în special celor care muncesc în raza orașului.

Aștept așa decizii și de la Primăria Chișinău, Bălți, Cahul, alte orașe care se cred mari și importante. Haideți să vedem și în alte localități investiții cu cap, nu doar la Orhei.

Apropo, chiar nu are importanță cine este primar. Are importanță cum gândește El!

Citiți comunicatul oficial aici: http://orhei.md/index.php?pag=news&id=736&rid=1260&l=ro

Distribuie acest articol