Lista șefilor comuniști ai Maiei Sandu

Maia Sandu, candidatul /pas/ la funcția de președinte al Republicii Moldova, pe care nu o voi vota, după cum sugerează și denumirea scurtă a partidului ei, a scris astăzi pe Facebook că Moldova este condusă timp de 20 de ani către oligarhi, iar ea, prin candidatură, vrea să ne slobozească de ei.

Ei bine, haideți să studiem un pic și CV-ul Maiei Sandu, în special activitatea profesională:

Activitatea profesionala:

  • 2012-2015 – Ministru al Educatiei (PLDM)
  • 2010-2012 – Consilier al Directorului executive, Banca Mondiala, Washington DC, SUA (propusă de PD)
  • 2007-2009 – Consultant pe reforma administratiei publice central, Chisinau (PCRM)
  • 2005-2006 Director al Directiei generale politici macroeconomice si programe de dezvoltare, Ministerul economiei, Chidinau (PCRM)
  • 1998-2005 – Economist, Oficiu Bancii Mondiale, Chisinau
  • 1994-1998 – Consultant, sef adjunct de directie, Ministerul economiei, Chisinau (Democrat Agrar)

Astfel, Maia Sandu a intrat în Guvernul Republicii Moldova încă în anul 1994, încă de pe vremea lui Andrei Sangheli (Partidul Democrat Agrar din Moldova), iar mai apoi a trecut cu brio prin toate Guvernele lui Vladimir Voronin.

În perioada 2005-2006, la guvernare fiind comuniști, prim-ministru Vasile Tarlev, candidata de astăzi se ocupa de politici macroeconomice și programe de dezvoltare a Republicii Moldova, în cadrul Ministerului Economiei, ministru Valeriu Lazăr.

După înlocuirea lui Vlaeriu Lază cu Igor Dodon, Maia Sandu trece în Ministerul administrației publice locale, fiind acolo consilier pe probleme de reformă administrativă, consiliind rând pe rând miniștrii Vitalie Vrabie și Guznac, ambii comuniști.

Deși trecutul Maiei este mai mult comunist, iar asta o spune propriul ei CV, astăzi se prezintă ca fiind cel mai curat și cinstit politician, evitând să spună că a fost mereu cu pulsul pe mișcările tenebre din jurul guvernării lui Vladimir Voronin.

Maia Sandu s-a remarcat și pe vremea Guvernului Filat (PLDM). A fost foarte activă când s-a cesionat Aeroportul și s-a cedat Banca de Economii. Ea tace și despre asta.

Maia Sandu, cum acolo cu puterea poporului socialist? Tot ok? 20 de ani de oligarhie? Serios? Tu unde ai fost în acești 20 de ani? Oare nu la putere și l-ai consiliat pe Voronin cum să fure?

maia-sandu-gov

Distribuie acest articol