Liderii PLDM sunt patati la fund, dar se prefac imaculati

Am citit azi dimineata mesajul unui deputat PLDM, care spune ca retragerea lor in opozitie nu este nimic altceva decat consecinta votului PD impotriva Guvernului Strelet.

Liberal-democratul da de inteles ca toti trebuiau sa inchida gura si ochii la hotiile celor din PLDM, iar alianta sa fie pastrata de dragul nu stiu cui, probabil de dragul buzunarelor lor.

Liderii PLDM, mai cu seama cei mai guralivi, sunt patati la fund, dar se prefac ca sunt curati, chiar daca pana acum au o lista impunatoare de membri care au incaput pe mainile procurorilor.

Ce spun liberal-democratii despre procurarea masinilor scolare la preturi exagerate? Ce spun ei despre licitatiile trucate din sanatate? Ce mai spun despre banii dati pentru lucruri inexistenta? Pana la urma, ce spun ei despre implicarea lui Filat in furtul miliardului de la BEM? Toti trebuiau sa inchida ochii la aceste lucruri si sa pastreze Alianta din care faceau parte hotii din PLDM? Asa ar fi fost corect?

Ce tine de votul comun cu stanga. Am vazut un vot responsabil, din start cu o chemare la negocierile despre formarea unei noi Aliante pro-UE, insa PLDM a ales sa serveasca un ceai tot cu cei alaturi de care a dat votul si PD. Atunci, unde-i adevarata suparate aici, daca de fapt se colaboreaza cu Dodon de pe toate fronturile? Adica liberal-democratilor se permite un vot comun cu socialistii, iar celorlalti nu? De ce? Cine dicteaza aceste reguli?

Probabil liberal-democratii au vrut o revolta cum este cea din Romania. La Bucuresti se cere deja schimbarea clasei politicie, nu doar a Guvernului. Oare acest lucru s-a dorit si la noi, stiindu-se ca PLDM nu are sanse in cazul daca sunt anticipate in aceasta toamna?

PLDM ar trebui, odata cu trecerea in opozitie, sa inchida gura si sa se ascunda undeva unde sa nu-i gaseasca nimeni. Au facut deja prea multe rele acestui popor mic la numar. Moldova nu mai sufera nivelul de coruptie ridicat de PLDM. Totodata, ei ar trebui sa retraga chiar de azi toti exponentii lor aflati in fruntea unor institutii importante de Stat, pentru ca asta inseamna opozitie – fara parghii si functii de Stat. De ce pana la aceasta ora seful Fisc si al Vamii nu sunt retrasi? La ce se gandesc liberal-democratii cand la TV anunta ca pleaca in opozitie, iar pe furis mulg institutiile Statului in continuare? Tot de azi ar trebui sa plece si ministrii PLDM, iar in locul lor sa ramana adjunctii pana la numirea unui noi Gov. Asta inseamna opozitie, nu niorlăitul la TV sau pe internet!

Distribuie acest articol