Liberalismul lui Chirtoaca scoate pe față fascismul din PL

Liberalismul lui Chirtoaca scoate pe fata fascismul din PL… Mai antidemocratic partid si lideri politici decat liberalii moldoveni nu am vazut si nu veti vedea nici voi!

Vorbeam saptamana trecuta cu Victor Chironda despre examinarea cererii de inregistrare a grupului de initiativa privind demisia primarului si i-am accentuat ca dosarul urma sa fie examinat la Curtea de Apel in ordine de apel, nu de recurs, deoarece se examineaza o hotarare de judecata, nu o incheiere. Victor spunea ca avocatii au examinat situatia si ca, dupa parerea lor, examinarea in recurs ar fi corecta, iar Curtea de Apel urma sa fie ultima instanta.

Astazi aflu ca judecatorii au scos cererea de la examinare din ordinea de recurs si au remis-o Cancelariei intru inregistrarea ca recurs. Asta inseamna din nou doua-trei zile pentru repartizare, un nou complet de judecata si deja respectarea procedurii de citare a partilor. Partea buna este ca toate astea s-au facut parca in regim alert dar, pentru a tergiversa cauza, avocata primarului are dreptul sa nu se prezinte la prima sedinta, iar instanta este obligata sa amane examinarea cauzei si sa expedieze repetat toate citatiile.

Ce se face in acest dosar sunt doar tergiversari intentionate. Chirtoaca, asa zisul liberal de la Chisinau, nu vrea sa fie organizat un referendum democrat cu privire la demisia sa, asa ca el gaseste orice motive pentru amanarea sau anularea lui. Potrivit Codului electoral, un nou referendum local nu poate fi organizat o anumita perioada, totodata nu poate avea loc un referendum cateva luni dupa alegerile locale sau nationale. In octombrie, cand de fapt s-a dorit si petrecerea referendumului de demisionare a lui Chirtoaca, au loc alegerile prezidentiale. Iata de ce se tergiverseaza examinarea cauzei, anume pentru a pierde data de 30 octombrie, iar aceasta inseamna anulare/amanare demisiei lui Chirtoaca.

Mai mult, avocata lui Chirtoaca a depus si o cerere privind obtinerea unui aviz consultativ, iar obtinerea acestuia dureaza cateva zile sau chiar saptamani.

Iata asta este democratia si liberalismul promovat de Partidul Liberal, Dorin Chirtoaca si Maihail Fiodci. La ei este exact ca la fascinsti, numai ca si-au tras pe steag simbolul unui partid cu adevarat european. Rusine!

Distribuie acest articol