Liberalii vor festivalul NUCULUI

Liberalii vor Festivalul NUCULUI
Liberalii vor Festivalul NUCULUI
După ce au făcut circ în Parlament despre propunerea Guvernului privind organizarea la scară națională a ”Festivalului Mărului”, liberalii vin cu ”Festivalul Național – Ziua Nucului”, care urmează să se desfășoare în prima zi de duminică a lunii noiembrie, în fiecare an.

Inițiativa legislativă, privind includerea în zile de comemorative, zile de sărbătoare și zile de odihnă (HP 433 din 1990), a ”Festivalului Nucului” este semnată de Ion Hadârcă, Oleg Bodrug și Nemerenco, deputatul demis zilele trecute, după ce am scris că acesta ar fi cumulat funcția de Deputat cu cea de Pretor (Merci din nou echipei PubllikaTV pentru colaborare).

La proiectul de lege a fost anexată și o notă informativă, semnată de Ion Hadârcă, unde se descrie importanța culturii de nuc în Moldova, precum și necesitatea dedicării unei zile speciale din an acestuia.

“Pentru măr pledează doar bărbaţii, pentru că de fapt bărbaţii au avut de pătimit. Evele au gustat din dulceaţa mărului adamic şi ele ar trebui mai mult să pledeze”, a spus preşedintele fracţiunii PL Ion Hadârcă, în timpul ședinței Legislativului, cu referire la ”Festivalul Mărului”, în ziua când se discuta acest proiect.

Fiind acele ”nedumeriri” a liberalilor privind dedicarea unei zile speciale Mărului, cultivat pe scară largă la nordul Moldovei, nu înțeleg de ce nu au nedumeriri cu privire la Festivalul Nucului, mergând mai departe cu acest proiect, care este și acum înregistrat la Parlament, fără o oarecare intenție declarată privind retragerea lui. Sau, înțeleg că fiecare fracțiune parlamentară își face un festival.

Mă întreb dacă PDM vine cu ”Festivalul Național – Ziua Raiderului”, sau Dodon cu ”Festivalul Național – Ziua Soluției”. Amintesc că comuniștii au Ziua Vinului. Pentru ei ajunge, probabil caracterizează această zi ep șeful acestui partid.

Vedeți aici proiectul de lege (click)

Distribuie acest articol