Lecția Filat, gratuită!

Iată că PR-ul nu are doar aspecte pozitive. L-am văzut zilele trecute pe Filat la TV, când îi mulțumea președintelui că l-a nominalizat, întru-un teatru de prost gust, de parcă mai este un om în țara asta care să nu vadă că Timofti este verde și în cerul gurii și ținut de mânuța de penalul sau consilier, cu nume de pădure. Filat mi-a părut în acele imagini jalnic, derutat, fără vlaga, fără conținut, în general fără legătura cu Filat pe care îl vedeam noi în perioada 2009-2011.

Filat s-a distrus singur. Hai, poate nu singur, ajutat de câțiva consilieri adunați de pe drumuri, care au un sigur rol lângă Filat, sa-i asigure cantitatea de pupici necesară în fiecare zi, astfel încă să se simtă puternic și UNIC.

Filat a căzut victima PR-ul nemăsurat pe care l-a făcut.  Îmi amintesc cum vorbea el de lupta cu corupția,  declara toleranța zero corupției  vorbea despre atacuri raider etc. Azi, toate aceste ieșiri ale lui arată atât de penibil, că nici să zâmbești nu poți.  Toate acestea au fost doar PR ieftin, PR pus pe un om fără consistență, pe un om obsedat de apariția la televizor, pe un om care se vrea vedetă, nu premier.

Eșecul PR-ul lui Filat este evident, el a ridicat atât de tare așteptările oamenilor în privința lui, a data atâtea speranțe oamenilor, încât acum, când lumea vede că “regele e gol”, dezamăgirea este imensă.

Sigur, sunt conștient că Filat încă se îmbată cu apa rece, cu sondaje pe care i le pun în fața aceeași consilieri care l-au băgat în groapa, dar realitatea se vede cu ochiul liber, Filat e dezechilibrat, e lipsit de vlagă.

El nu are putere să-și revină după ultimul eșec înregistrat și nici după apariția interceptărilor șocante.

Filat nu are putere să conducă RM și este chiar periculos că destinele unei țări să stea în mâinile unui om aflat sub impactul psihic puternic al atâtor eșecuri. Nu uitați că tot ce a construit Filat în 3 ani, acel PR fals, cu care a păcalit lumea, s-a dărâmat în câteva zile, când lumea a avut ocazia sa-l vadă pe adevăratul Filat, să vadă că imaginea lui reală era acoperită cu mult fard. Este incredibil să vezi cum un om poate să decadă atât de tare într-un timp atât de scurt.

Cu toții trebuie să învățam ce trebuie din “Lecția Filat”! Sa fim noi înșine să nu mai încercăm să păcălim lumea și pe noi înșine. Eu cred că până la urmă Filat ne-a făcut un mare bine, ne-a învățat să privim altfel politicienii, dincolo de imaginea lor cosmetizată. Lucru pentru care îi mulțumesc, parca mi-a redat vederea.

Dacă vă amintiți, pe data de 2 aprilie am scris articolul ”Vlad Filat este ca o stafidă, după scandalul cu PD și PL”. După înaintarea acestuia de Timofti gluma s-a îngroșat: Dar… în popor se spune: ”În orice glumă este un gram de adevăr”. În gluma PR-istă este de fapt o lecție demnă de învățat, mai ales că este gratuită și bine cimentată.

Învățați lecția și fiți atenți când alegeți consilierii, fie ei și din Londra. Eu nu o dată am scris și am spus că cei din dreapta lui Filat fac uneori prostii, considerându-se ei premieri, nu Filat.

 vox.publika.md

Distribuie acest articol
One Comment