La 5Пятерочкa a fost vândută ultima sticlă cu conținut alcoolic

Noua normă prin care este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice după ora 22:00 a băgat frica amenzilor în 5Пятерочкa.

Acum seara am fost la acest Market. M-am apropiat de casă la ora 21:55. Casierița a făcut calculele, utilizând sistemul de citire a codului de bare, și s-e făcuse deja ora 21:59. Paznicul de la intrare a întrebat rapid cine are băuturi alcoolice în coș. Eu nu aveam. Un domn avea o sticlă cu vin spumant. Mai rămăsese încă 40 secunde până când market-ul avea voie să vândă produse alcoolice. Domnița de la casă a închis repede toate socotelile cu mine și a citit codul de bare de pe sticlă la ora 21,  59 minute și 56 secunde, cu 4 secunde înainte de ora 22:00.

Eu, vorbăreț și care pune multe întrebări, am început să discut cu paznicul și casierița despre această interdicție și ce riscă dacă vând o sticlă cu vin sau rachiu după ora 22:00 și cine-i verifică.

Au fost foarte amabili și au răspuns la întrebările mele:

1. Informația din casă automat se duce la FISC;
2. Dacă se depistează un cec în care este un produs alcoolic, eliberat la ora trecută de 22:00, amenda este foarte mare, iar organele abilitate sunt dimineață la ușă;
3. Respectăm Legea.

Deci gata, dacă vreți un vin spumant sau ceva tare, căutați un chioșc prin oraș. În market-urile mari nu puteți cumpăra după ora 22:00. Eu apreciez pe cei care respectă și execută Legea.

Amintesc că 5Пятерочкa este administrată de firma Stati-Market SRL, care se spună că aparține familiei Stati.

Distribuie acest articol