Kroll se teme că Vlad Filat o să-i trimită langă Ioniță?

  

Raportul Kroll ar putea sa fie publicat dupa ce firma o sa acorde invoirea in scris. Insa acest pas este pus sub temerea ca agentia straina ar putea fi data in judecata de catre cei vizati.

Se pare ca situatia lui Veaceslav Ionita i-a pus in garda pe cei care au cautat banii moldovenilor, disparuti de la BEM ca prin minune.

Ionita a iesit in fata presei si a avertizat ca suntem furati. A dat nume, denumiri de firme, scheme si alte, dupa care a fost dat in judecata de catre Filat & Co si obligat sa nege totul. Dupa cate intelegem, raportul Kroll contine aceleasi date, dezvaluite si de fostul deputat. Respectiv, vor fi dezvaluite repetat informatii asupra carora s-a pronunta deja instanta de judecata cu o decizie de dezmintire, motivandu-se ca nu exista probe concludente.

Compania Kroll este o agentie privata, americana. Nu este o institutie de ocrotire a normelor de drept, nu este ofiter de urmarire penala si nici procuror. Agentia Kroll este vulnerabila in fata celor care au furat banca. Din aceasta cauza, atata timp cat Filat da in judecata pe cei care scot la iveala implicarea sa in furtul BEM, vor fi rezervati si cu greu vor accepta sa publice raportul.

Pe de alta parte, societatea doreste sa afle cine sunt cei care au atentat asupra BEM, precum si cei care au scos miliardele din sistemul bancar. Totodata, se vrea sa se afle cine sunt beneficierii tranzactiilor. Toate aceste informatii sunt in raportul americanilor, insa nu stiu daca vom afla ceva in urmatorii ani. Pana si europenii cer ridicarea enigmei asupra acestui furt din sistemul bancar, dar Filat este impotriva si joaca teatru.

In aceste conditii, Vlad Filat ar trebui sa iasa cu o declaratie prin care sa spuna ca nu va da in judecata agentia americana, nici el si nici firma nepotului. Poate aceasta declaratie o sa-i convinga pe cei de la Kroll sa publice intreg documentul, stiind ca sunt mult mai in siguranta.

Cititi aceasta stire, sa intelegeti ce vor europenii: Donald Tusk in Moldova: Recover the lost billion euros and you will get EU’s trust

Distribuie acest articol
One Comment