JurnalTV este de vânzare, iar spațiul media din Moldova se pregătește pentru o nouă televiziune

Fosta prima televiziune de știri, acum prima de desene animate și filme în limba rusă, este scoasă aproape oficial la vânzare. Investiturii au bătăi de cap deja cu acest post, iar realizările trustului sunt departe de așteptările ”patronilor” care au dat banii. Întreținerea televiziunii nu mai poate fi acoperită cu veniturile obținute din publicitate și sponsorizări pentru unele emisiuni. Potrivit sursei, chiar dacă o emisiune este sponsorizată de Compania X apar alte cheltuieli suplimentare, care nu sunt incluse în contractul de parteneriat, iar postul tv trebuie să le acopere, uneori chiar cu dificultate. În ultimul timp s-au înmulțit facturile neachitate pentru serviciile de telefonie, energie, chirie și combustibil.

Prețul de vânzare este în discuții. Investitorii doresc să scoată măcar investiția băgată în tehnică, dar și banii puși din buzunar pentru achitarea salariilor jurnaliștilor și echipei tehnice. O variantă discutată este și divizarea companiei în TV, Web și Print. În acest mod vor putea vinde doar postul TV, fără atingerea activității paginii web jurnal.md și a ziarului Jurnal de Chișinău, care vor rămâne în proprietatea JTM. Este posibil ca următorii patroni să fie interesați doar de baza tehnică, de altfel foarte calitativă, renunțând la denumirea de JurnalTV, ceea ce ar duce la dispariția totală a televiziunii de pe spațiul mediatic moldovenesc, însă aceasta nu înainte de expirarea licenței.

Chiar dacă un post tv, care are deja un an și cinci luni de existență, se confruntă cu probleme financiare, iar proprietarii se gândesc deja să-l îndepărteze de la portofoliu, spațiul media din Moldova se pregătește pentru un nou canal de televiziune.

Mai mult de 1 lună în urmă, vorbeam cu un jurnalist de la o televiziune din Moldova despre media din țara noastră. În acea discuți i-am zis că foarte curând apare un nou post, cu studiouri locale și acoperire națională în proporție de 90%, care va face concurență serioasă celor existente. Desigur, d-ul jurnalist nu a dorit să creadă. Chiar a zis că deja nu mai este loc, iar întreținerea studiourilor locale este costisitoare.

Astăzi am revenit la subiect, deja cu informații din partea domnului cu care am discutat anterior. Astfel, potrivit d-lui, se construiește un studiou destul de mare, se caută spații pentru studiourile locale în cele mai importante orașe, de unde se vor transmite știri, dar vor avea și propria grilă de emisiuni, asemănător postului ProTV România.

Noua televiziune va prelua frecvențele mai multor posturi muzicale și de divertisment. Nu este exclus ca alte posturi cu acoperire națională să dispară în favoarea noului, care după cum se știe deja, va avea un patron din actualul Parlamentul al Republicii Moldova.

CCA eliberează deja frecvențe locale mai multor televiziuni cu conținut muzical și divertisment. Aceasta făcând parte din strategia de deschidere a liniilor către terminalele tv din fiecare casă, după care, prin fraudă premeditată și corupere, CCA va suspenda toate licențele la cererea acestor posturi, lipsite de importanță și telespectatori, în favoarea noului canal TV.

Așteptăm inaugurarea oficială televiziunii cu fundal albastru-azuriu! Oups… mai multe detalii nu ofer!

www.gandrabur.net

Distribuie acest articol
One Comment