JurnalTV, mai mult decât nimic şi lipsa de inspiraţie

Când eram la şcoală primeam nota 2 dacă copiam de la colega din spate. JurnalTV ar merita un 1 cu minus pentru că a copiat de la colega mai mică ca vârstă. Ar trebui ca cei mai mari, care se pretind a fi primii, să-i învețe pe cei mai mici dar la noi e invers, iar inversul acesta nu e chiar frumos.

Falimentara televiziune a hotărât să mai reziste pe piaţă încă jumătate de an ca să-şi schimbe total formatul televiziunii. Aşadar a trecut la banca răbdării din vara trecută până acum ca să anunţe că de la vârsta de un anişor va încerca să se ţină copăcel pe piaţa media din Moldova prin trecerea de la o televiziune de ştiri la una generalistă, cu filme, desene animate şi documentare.

În acest anişor au stat numai pe şotii. Fiind mici şi lipsiţi de inspiraţie proprie au tot dat cu ochiul pe la PublikaTV preluând tot ce au putut şi punând în aplicare la ei de la formă de prezentare până la domeniul de marketing. Astfel putem enumera uşor tot ce au furat ca idee de la televiziune mai mică ca vârstă care spre deosebire de Jurnal se ţine deja copăcel.

Deci:
1. La PublikaTV a fost gândit din start ca unele buletine de ştiri să fie prezentate de 2 prezentatori. Suntem obişnuiţi deja ca de câteva ori pe zi să-i vedem şi să-i ascultăm pe Vadim Stîngaciu şi Cristina Moldovanu la PublikaTV şi PublikaFM.
Jurnalul nu a stat mult pe gânduri şi a cumpărat masă nouă pentru prezentatori unde i-a instalat pe Alecu şi pe Stela ca să prezinte, din pereche, ştirile care nu ne privesc.

2. Din toţi prezentatorii de la PublikaTV la sigur cel mai obosit este Dorin Ţurcanu. La aproape fiecare oră ne prezintă pe scurt cele mai importante evenimente ale zilei. Stă în picioare la o masă de sticlă şi câteva foi în mână şi ne spune ceea ce noi trebuie să ştim.
Jurnalul fiind în lipsă de masă, pentru că a pus-o la co-prezentatori, au scotocit prin depozit şi au găsit un televizor plat în faţă căruia a apărut o duduie care prezintă pe scurt cele mai importante ştiri ale zilei.

3.Cu ceva timp în urmă PublikaTV a instalat în Chişinău câteva webcamere cu ajutorul cărora putem vedea dacă în Centru e aglomeraţie sau dacă pe Alba Iulia a mai apărut o groapă.
Jurnalul a pus la fel zilele astea o cameră chiar în faţa Primăriei ca să vadă când şi la ce oră vine la lucru, inclusiv primarul. La această temă a scris şi Radu Lisiţa pe blogul său, puteţi intra şi să citiţi.

4. Se pare că la Jurnal Trust Media lipsa de inspiraţie este ca o ciumă, a pătruns şi în departamentul de Marketing. Au furat cu nerușinare 95% dintr-un slogan al PublikaTV lansat odată cu mai multe campanii promovate de televiziunea de ştiri de pe strada Ghioceilor. Sloganul de la PubliakTV pe care-l auzim de prin luna decembrie este “PublikaTV, mai mult decât televiziune”. Acum vedem prin oraş bannere imense ale Jurnalului cu sloganul “JurnalTV, mai mult decât ştiri”.

Sunt dor câteva puncte şi păcate ale JurnalTV în faţa concurenţilor. Au mai furat ferestrele de aşteptare, ferestrele simetrice, unele LIVE-uri. Vă las pe voi să judecaţi cui şi ce aparţine, care şi de la cine a furat mai mult.

Distribuie acest articol