IPP este aceeași Platformă DA, numai că are și un logotip frumos

Tot respectul față de Dl Barbăroșie, însă rezultatele sondajului prezentate astăzi nu înseamnă nimic altceva decât o tapetă desenată frumos pentru niște prăpădiți care chipurile protestează de câteva luni în fața Guvernului Republicii Moldova.

Zic că este o tapetă desenată frumos, deoarece IPP-ul lui Barbăroșie nu putea să facă nimic altceva din moment ce, ca instituție, este o structură constituită tot din acei guralivi din PMAN, în frunte cu Igor Boțan și restul. Ei au uitat, din păcate, că lucrurile profesioniste și nepărtinitoare pot fi făcute doar de către cei din afară, de experți „terți”, nu de către actorii care până la urmă sunt beneficiarii reali. Astăzi a fost prezentat un sondaj controlat politic, comandat și fabricat de tot acei experți care s-au mutat de la masa Platformei DA la masa IPP-lui, aflându-se de fapt în același cabinet.

Nimeni, absolut nimeni nu s-a întrebat astăzi cine sunt „experții” care au studiat și au prezentat BOP-ul. Poate că dacă se întrebau găseau și răspunsul cum se face că Platforma DA, o adunătură ambiguă, precum și liderul declarat, însă nerecunoscut, au ajuns să fie cap de listă. Hop și peste noapte ne trezit că Platforma DA este în topul intențiilor de vot, iar liderul care nu a fost niciodată pe scena din PMAN, Maia Sandu, se bucură de cea mai mare încredere.

Totuși, de ce i-a trebuit Platformei DA un sondaj de opinie atât de părtinitor? După cum ați auzit din gura ministrului de Interne, în PMAN protestează tocmai 3 oameni, iar pentru siguranța acestora s-au cheltuit deja vreo 10 milioane de lei. La fel, am văzut cu toții că la protestele Platformei DA nu mai venea atâta lume, ceea ce demonstrează că toată prostia de protest s-a dezumflat frumos, ajungând să fie un fel de platformă pentru Zombi și zombați. „Protestatarii” din PMAN văd acum „liderii” lor doar de pe ecranul din PMAN, iar mâncarea și ale necesități au început să fie suportate din contul propriu. Pe scurt, protestul DA din PMAN s-a terminat, iar corturile au rămas doar în calitate de opere de artă politică, grămezi de mizerie și câteva WC-uri publice. Din acest motiv, pentru că Platforma s-a dezumflat cu totul, platformiștii au considerat necesar un nou truc care să-i mențină în vizorul opiniei publice, respectiv în agenda politică din Republica Moldova. Uite pentru aceasta au fabricat în cabinetele lor un BOP de toată rușinea, să ne arate că ei încă nu au murit cu totul, că sunt vii, iar oamenii chiar intenționează să-i voteze la următoarele alegeri.

A mai rămas măcar un om nezombat în țara asta? Cu siguranță da, iar mulți din cei năuciți de vorbele lui Nastase s-au trezit din somnul prostesc după ce au văzut în Ziarul de Gardă cât de „proletari” sunt noii lideri autoproclamați ai clasei politice moldovenești, deținători de case cu multe etaje, milionari și noi oligarhi ai societății noastre. Se întâmplă că doi condamnați trag sforile de peste hotare; vecinul lor este mare președinte al Platformei; iar avocatul tuturor a ajuns să fie portavocea lui Vlad Filat, un alt lider incontestabil anterior, iar în prezent dorit de orice deținut care nu a mai văzut găoază de mult timp.

Poate că nu sunt mare expert în ale sondajului, însă până la urmă înțeleg și eu când sunt prostit de niște amatori. Pentru a alunga toate aceste incertitudini, recomand să citiți și textul scris de expertul Doru Petruți, să vedeți cum un om din domeniu a constatat avantajarea Platformei DA în rezultatele BOP-lui prezentat astăzi. Pe lângă toate, luând în considerare că Barbăroșie s-a aventurat să facă o mare prostie cu Institutul său, Doru mai atrage atenția și asupra faptului că este anapoda să rupi % de la un partid aflat în ascensiune și să lipești aceste rezultate unui grupări criminale numite Platforma DA. Autorii BOP-lui, tot acei oameni care sunt și în Platforma DA, nu doar că au greșit din punct de vedere politic, dar și din punct de vedere tehnic. Mai multe vedeți pe blogul lui Doru: http://x-pert.md/blog/item/view/19768

Acum sper că înțelegeți cu toții ce înseamnă manipularea opiniei publice printr-un sondaj desenat personal de către beneficiari. Sper că înțelegeți acum pe cine ridică ei, de parcă nu ne-am săturat până acum de actori politici care ne-au tot mințit din ochi. Sondajul de astăzi au fost, pe de altă parte, și un imbold pentru unele partide politice să nu accepte revenirea la guvernare, dându-se speranța că în cazul unor noi alegeri anticipate tot forțele de dreapta ar putea câștiga, deși cunoaștem cu toții că nu este așa. Stânga este deja mai mult decât peste pragul de 60%, iar din acest motiv invalizii politici, avocațeii aceștia de genul lui Nastase, ar trebui să se liniștească undeva într-un colț călduț sau acasă în Frankfurt, ori să ne spună direct că scopul lor este de fapt ridicarea stângii, iar tot ce fac în PMAN este un circ ieftin.

Distribuie acest articol