Întrebare pentru Andrei Nastase: Mai este stânga o sperietoare?

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr ne spunea de fiecare dată cu politicienii aflați la guvernare ne sperie când spun că Moldova ar putea fi preluată de forțele pro-ruse. Uite că afirmația lui Nastase s-a adeverit a fi una neacoperită în urma sondajului scris de CBS-Axa, director Jigău.

Știu că în aceste zile s-a scris foarte mult despre veridicitatea sondajului de opinie. Acesta a fost făcut într-o perioadă de maximă tensiune, iar asta înseamnă o încălcare a procedurilor profesionale ce țin de efectuarea unui sondaj de opinie, mai ales dacă este „patriotic”, cum zice Jigău. Eu tot am răspuns la acest sondaj (prima oară în viața mea am fost întrebat) și din start am spus că este unul la comandă. Principalul comanditar a fost Andrei Nastase, iar cu finanțe a ajutat și Renato Usatîi. Sarcina lui Jigău a fost să desene rezultate favorabile Platformei Țopilor, precum și lui Renato Usatîi.

Cu toate astea, chiar dacă a fost un sondaj plătit și cu puține modificări în favoarea comanditarilor, țin să menționez că rezultatul electoratului de stânga a fost reflectat absolut corect. Nu s-a reflectat doar ponderea corectă a partidelor de pe acest eșichier. Astfel, Renato nu poate fi mai sus de Dodon, așa cum Nastase nu poate fi acum mai sus decât Iurie Leancă. Știu că stricații de cap câștigă uneori mai multe puncte, însa asta se reflectă doar în cazul dacă la întrebări au răspuns doar respondenții de teapa lor.

Ei bine, din rezultatele lui Jigău vedem destul de bine că partidele de stânga stau excelent la capitolul intenții de vot, și chiar au șanse de câștig în cazul unor alegeri anticipate. Rezultatul este dictat în mare parte de dezamăgirea față de puterea de după 2009, dar și de plictiseala politică instalată în țara noastră. Unii sunt sătui să-l vadă zilnic până și pe Ghimpu. Acest fenomen de plictiseală are explicația logică. Iată că, având aceste cifre, putem să ne întrebăm cu siguranță dacă stânga este sau nu o sperietoare. Sondajul ne spune că năluca nu există, iar șansele stângii sunt absolut reale.

Ce ne facem în acest caz?

Pentru electoratul de dreapta este foarte important să se trezească la realitate. Toate puterile fură din gros, fie pro-europene sau pro-rusești, așa că alegerea nu trebuie să țină doar de orientarea partinică, dar trebuie de luată în calcul și orientarea politică a partidelor ce urmează a fi susținute. Să nu credeți că votarea unui partid de stânga va duce la reducerea corupției sau la înfăptuirea corectă a justiției. Votarea stângii înseamnă de fapt orientarea spre Rusia, pe când votarea dreptei înseamnă menținerea cursului pro-european. Iată aici și este capcana întinsă de Andrei Nastase.

Liderul oficial al PDA a întins o cursă urâtă electoratului de drepta, încât acești cetățeni cu drept de vot au început să oscileze între dreapta și stânga doar din motivul că vor să schimbe puterea, nimic altceva. Urmarea sfaturilor lui Nastase duce inevitabil la un câștig covârșitor pentru partidele pro-ruse, fapt ce demonstrează că succesul acestora nu este o sperietoare, duoă cum ne asigura Andrei Nastase, președintele PDA.

În articolul precedent am explicat și de ce Andrei Nastase, cu girul Țopilor, a început să-i lustruiască imaginea lui Renato Usatîi (articolul poate fi găsit aici). Iată că, dacă veți fi atenți, Nastase încearcă să promoveze pe același canal două curente politice, unul de stânga și altul de centru-dreapta, ambele fiind în favoarea grupurilor criminale. Nu știu dacă-i va reuși, dar sondajul lui Jigău spune clar că în mare parte se reușește deturnarea electoratului de dreapta în favoarea celui pro-rus, fapt ce-i avantajează pe Țopi, Nastași și restul.

Andrei Nastase, totuși rămâi a fi un bou politic! Ai grijă atunci când minți electoratul. Să nu uiți niciodată cu tu ești cel care aruncă Moldova în haos, exact cum a făcut și Iuri Ivanci Roșca. Nu în zadar echipa ta este formată din trădătorii din PPCD. Aveți aceleași scopuri!

Distribuie acest articol