Intoarcem kozorocul?


Odata cu schimbarea Guvernului vin si alte reguli in societate, in business, in viata politicienilor. Acum toti pot alege sa mearga asa in continuare, ori sa intoarca kozorocul si sa treaca deja de partea noului Guvern, sustinut de comunisti.

Sunt persoane care au sperat ca PL revine la putere, precum si au stat cu gandul ca Iurie Leanca va fi premier, iar lucrurile se vor desfasura normal in continuare. Acum s-au pomenit ca nici PL-lui si nici Leanca nu sunt in lista guvernantilor. Din aceasta cauza, vor cauta protectie politica prin ograda PD, a PLDM sau a PCRM.

Cat de riscant este sa se intoarca toti acum spre noul Guvern?

Democratia sanatoasa are nevoie de opozitie. Din pacate, la noi majoritatea trec de partea puterii, sa-si apere averea, afacerea, familia. In cazul noului Guvern e putin mai diferit.

Trecerea la un alt partid, la unul guvernamental, ar fi prea devreme, intimp ce avem un Executiv minoritar, instabil. Oricand poate cadea noua alianta de guvernare si pot reveni la putere cei din PL. Probabil e un vis prea frumos, insa trebuie sa avem in calcul toate posibilitatile. Respectiv, fugarii din partide vor fi nevoiti sa se afle deja la aceeasi masa cu fostii colegi, iar acest lucru nu este chiar placut. Vor fi conaiderati tradatori, iar consecintele vor fi pe masura.

Eu cred ca e prea devreme de intors cu fata spre noul Guvern. Cred ca ar trebui sa-i urmarim activitatea si sa-l taxam atunci cand este nevoie.

Distribuie acest articol