Intellect Group a prezentat cele mai reale date despre șansele candidaților

Casa de sondaje Intellect Group nu este extrasens, prezicator sau “Doamna Nadejda venita de la Franta”. Intellect este o companie care se ocupa de cercetari sociologice, iar in aceasta campanie electorala a prezentat cele mai realiste date despre sansele candidatilor la functia de Presedinte al Republicii Moldova.

Din imaginea de mai jos se intelege perfect ca Intellect nu a planat cu deltaplanul pe deasupra cifrelor. De fiecare data ei au fost cat se poate de precisi:


Pentru a ma convinge in mod repetat ca Intellect este o companie serioasa, am studiat si rezultatele sondajelor din campania pentru locale.

Alegerea bascanului: Vlah a iesit invingatoare.

Alegeri la Balti: Renato a iesit invingator.

Alegeri Orhei: Shor a iesit invingator.

Consiliul municipal: PSRM a luat aproape majoritatea.


Ati sesizat cat de apropiate au fost rezultatele sondajelor de cele din urma voturilor? Aceasta ne spun tot despre calitatea cercetarii sociologice.

Pentru mine, in calitate de consumator de sondaje, este foarte important sa stiu in toiul perioadelor electorale cine creste si cine scade. Ce am urmarit la firma nominlizata m-a tinut cu mana pe pulsul campaniilor si am stiut practic in timp util ce urmeaza sa se intample in ziua alegerilor.

Cu asa sondaje, sincer, nu astept suprize fabricate peste noapte.

In acest context, tinand cont de faptul ca in perioadele electorale apar si multe alte “case” si asociatii de cercetari, dar care prezinta informatii contradictorii, eu voi alege cu incredere sa urmaresc Intellect Group. Raspunsul la intrebarea “De ce?” este mai sus.

Distribuie acest articol

3 comments

  1. Cert este un singur lucru! dacă Maia nu cere ajutorul electoratului DP , atunci va avea probleme mari pentru turul II!

  2. Daca Maia nu era sa aiba sustinerea de la Partidul Democrat, nu era sa aiba 38%, da vreo 25%. Imi pare mie ca asa si o sa aiba in turul doi daca nu-si va cere scuze de la electoratul PD pentru ignorarea agresiva a sprijinului

  3. Lumea nu pre are incredere in Maia. Ce sucese ea a avut pina acum? A fost sluga lui Filat sau ca a votat pentru concesionarea aeroportului sau poate ca a votat banii de la BEM sau poate ca a inchis scoli si gradinite? Are Maia ceva sucese reale pe perioada ei ca ministrul educatiei?

Comments are closed.