Instigatorii trebuie sa raspunda pentru actiunile protestatarilor lor

Zilele trecute sediul Parlamentului de la Chisinau a fost asediat din nou. Mai multi protestatari au rupt usile, iar in interior au distrus mobila, un aparat de scanare (costa mii de euro), alte bunuri. Politiei au provocat daune de peste 200 mii de lei. Vinovatii sunt in proces de identificare si risca ani grei de inchisoare.

In acelasi timp, liderii protestatarilor spun ca toate pagubele au fost provocate de politisti si provocatori.

Ei bine, declaratiile acestor “lideri” transmit ca oamenii invrajbiti trebuie sa raspunda singuri pentru actiunile lor, deoarece fruntasii care i-au chemat in strada s-au spalat pe maini.

Azi am vazut si mesajul Maiei Sandu. Ea spune ca oamenii au rupt usile Parlamentului din cauza deputatilor.

Maia Sandu: “Regret că s-a ajuns la violențe. Dar așa cum oamenii au forțat ușa Parlamentului, așa ați forțat și voi, dragi parlamentari, ușa politicii în ultima vreme”

Haideti sa meditam un pic asupra motivelor care stau la baza violentelor.

Andrei Nastase, acest nou Iurie Rosca, nu o singura data a strigat in fata televizorului si de pe scena din PMAN ca fiecare cetatean trebuie sa puna mana pe furci si sa vina in Piata. Ce sa fac ei aici cu armele albe? Normal, sa fie utilizate in confruntarile cu organele de forta. Asta au facut la Parlament.

Tot Andrei Nastase a fost cel care istiga oamenii sa-i prinda pe politicieni si sa-i bata. In rezultat am vazut ca un deputat a fost batut, iar doi ministri au fost agresati in multime.

E clar de unde-si au radacinile violentele stradale?

Si aici nu ar trebui sa uitam de ceilalti lideri, cum ar fi Renato si Dodon. Ei se ocupa de adus oamenii, iar Nastasii, Dolganiuc si restul se ocupa de indoctrinare. O banda, ce sa mai…

In acest context, Maia Sandu, Nastasii, Dodon si Renato sunt penibili atunci cand nu vor sa-si asume actiunile protestatarilor lor. Ei in primul rand trebuie sa fie cei care sa iasa in fata si sa accepte orice raspundere materiala sau morala. Inchisoarea tot pe contul lor trebuie sa fie.

Stimati “conducatori” de osti, incercati sa nu devastati institutiile staului. Pentru orice dezastru riscati pana la 8 ani de inchisoare. O sa vina si timpul cand o sa raspundeti personal. 

 

Distribuie acest articol