Instabilitatea politică de la Chișinău stimulează Rusia să trimită noi forțe militare pe malul Nistrului

Aprofundarea crizei politice de la #Chișinău începe să dea contur tot mai mult, iar acest lucru este exact pe placul forțelor pro-ruse, în speciale a serviciilor secrete, în consecință stimulează statul agresor #Rusia să întărească prezența militară pe malul râului Nistru, în Moldova. Această concluzie nu este a mea. Este a experților citați inclusiv și de către deschide.md (știrea este aici).

După câte observăm, totuși implicarea lui Renato #Usatîi în declanșarea și asigurarea instabilității politice de la Chișinău este una probată, mai cu seamă că un apropiat de-al său, plus legăturile cu lumea interlopă Găgăuzia, descrise în articolul „Experţii Da Vinci AG: Probabilitate mare de lovitură de stat în RM”, demonstrează implicarea forțelor speciale ruse în exercițiul unei eventuale lovituri de stat. Usatîi deja a aprobat un limbaj militar, și anume a ordonat „soldaților” alinierea, cu așteptarea instrucțiunilor ulterioare. Astăzi instrucțiunea a fost protestul comun cu Platforma DA (partidul DA) la reședința lui #Timofti de la Condrița.

Din câte spun experții, protestele lui Usatîi, ale Platformei DA și altele sunt din aceeași operă de pregătire a loviturii de Stat sub oblăduirea serviciilor secrete ruse. De aici înțelegem cum a fost posibil ca Platforma DA să fie îmbrăcată cu haina Partidului agentului GRU; tot de aici înțelegem înaintarea unui Guvern condus de Sturza, vădit fără șanse, care la fel era o grupare organizată cu girul serviciilor secrete străine. Totul începe să prindă contur.

Rusia, preluând de ceva vreme funcția de garant al stabilității în unele state, evident fiind doar o speculație, nu va face nimic altceva decât va trimite contigente noi pe malul Nistrului. Aceasta deja se vede prin activizarea la Tiraspol a Institutului care s-a ocupat și de anexarea Crimeei. Ce credeți că o să facă acest institut în privința Moldovei? Probabil este destul de clar și evident!

Timofti a fost prins între ciocan și nicovală. Pe de o parte este presat să accepte un candidat pe care nu-l acceptă Filat și alții, iar pe de altă parte este presat să arunce Moldova în brațele Rusiei, ceea ce înseamnă continuarea dezmățului din Moldova și eventuale alegeri anticipate, care la rândul lor vor fi câștigate tot de forțele pro-ruse. Timofti înțelege că la următoarele alegeri Moldova nu va mai fi a #Uniunii Europene, dar cu toate astea nu vrea să iasă de sub influența lui Filat, Sturza, Țopi, Nastași și a serviciilor ruse. Probabil această influență este stimulată și cu bani.

Cu siguranță planurile agenților sunt bine puse la punct, iar Președintele Țării este ținut din scurt. Dacă o să vă amintiți, Sturza spunea că totuși vom avea anticipate în acest an, iar el va reveni să candideze, respectiv să ducă până la capăt războiul declanșat între partidele de dreapta.

Mâine va fi o nouă zi importantă pentru Moldova. Majoritatea înaintează aceeași candidatură. Timofti va fi pus să aleagă între interesele electoratului și cele ale serviciilor secrete din Rusia. Azi a fost de partea Kremlinului, mâine nu știm ce va face. Ar fi cazul să renunțe la serviciul în favoarea Rusiei. Timofti trebuie să se gândească și la țară, la popor, la viitorul acestui pământ. Declanșarea anticipatelor și prelungirea crizei politice înseamnă de fapt chemarea armatei rusești pe malul Nistrului, iar după alegeri va fi o ocupație generală. Atunci vom mai vedea cine o să strige că Nicolae Timofti este un erou!

Distribuie acest articol
104 Comments