Inspectoratul Fiscal a solicitat ca datele despre director și adresa firmelor să nu fie publice. Comerțul online a fost îngreunat!

raspuns-fiscProbabil fără a se consulta și fără a face o analiză, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a solicitat recent de la Întreprinderea de Stat ,,Fiscservinform’’ să nu mai permită accesul public la informațiile despre adresa juridică și numele directorului companiilor din Moldova, nici celor care au contracte cu Întreprinderea de Stat ,,Fiscservinform’’.

Am contactat întreprinderea, prin Skype (Operator 16), pentru a mă informa de ce de câteva zile a fost limitat accesul la aceste două rânduri din tabelul cu informații. Am așteptat 3 zile, iar la urmă am primit un răspuns care pentru mine a însemnat de fapt limitarea și împiedicarea dezvoltării comerțului online, puternic promovat, considerându-se că viitorul afacerilor din Moldova este pe internet, online.

Cu părere de rău, Inspectoratul Fiscal are parcă plăcerea ultima vreme de a împiedica dezvoltarea companiilor, iar din acest motiv aproape în fiecare săptămână aflăm despre diferite acțiuni, care duc la îngroparea activităților, nu la stimulare.

Până acum, în cazul achitărilor online, sau la bancă, executorul primea codul fiscal de la bancă, apoi cu ajutorul portalului servicii.fisc.md putea completa contractul electronic și factura fiscală, care ulterior era expediată pe adresa beneficiarului.

În situația creată, FISC a pus ”cruce” pe afacerile online, iar acum trebuie din nou de contactat cu fiecare client pentru a afla rechizitele și adresa unde să fie expediată factura.

Consider că limitarea accesului la aceste informații este o stângăcie a IFPS, cu rezultat destul de prost pentru majoritatea celor care desfășoară activități în regim online.

M-am adresat Prim-ministrului Vlad Filat în legătură cu această problemă și sper să se rezolve.

Moldova, țara minunilor!

Distribuie acest articol