Insolvența Partidului Comunist se accentuează

De fapt, insolvența este noțiunea situației când o firmă este în incapacitatea achitării obligațiilor sale către creditori, însă o putem adapta și în politică, destul de ușor, punând ca o definiție a incapacității partidului să mai satisfacă electoratul, precum și incapacitatea unei formațiuni să scoată oamenii în stradă, din prima împușcătură.

Partidul Comunist a ajuns la nivelul de insolvență politică incontestabil, fapt demonstrat prin pierderea unor procente la ultimele alegeri și prin ceea că de două zile în coace au reușit să adune o masă de revoluționari care au încăput într-un singur troleibuz.

De dimineață au mai strigat ”rușine”, pentru că, după ce vara trecută au făcut mai multe exerciții prin tabere de vară, pregătindu-se de revoluție, astăzi polițiștii au descins în casa unui activist și a găsit un întreg arsenal militar, potrivit presei.

Poliția spune că percheziția a avut loc în contextul evenimentelor de la Durlești, de ceva ani în urmă, când au fost omorâți doi tineri. Mai degrabă vreau să cred legătură dintre comunist și omorul de atunci decât faptul că, în casa unui tânăr, victimă și el a comunismului, deși activist fiind, au fost găsite arme pregătite pentru o adevărată revoluție. Pentru mine mai ușor ar fi să cred că Partidul Comunist nu a mers atât de departe încât să pregătească arsenale de război pentru a fi detonate și puse în utilizare prin Chișinău, în timpul unor manifestații publice.

Imediat mi-am adus aminte de incidentul de la hramul orașului Chișinău, tot de acum câțiva ani, când cineva a aruncat o grenadă în public, în spatele Arcului de Triumf. Din fericire atunci nimeni nu a murit, dar putea fi o tragedie.

Din aceste evenimente, făcând abstracție de la omorul din Durlești, mă face să cred că Partidul Comunist, pentru a reînvia din moartea clinică politică, din insolvența politică, ar putea apela la acțiuni mai puțin normale și sănătoase pentru popor, doar pentru a ”demonstra” o careva incapacitate a autorităților actuale să țină Moldova sub control, astfel motivând necesitatea lor de preluare a puterii.

Observăm că, de peste un an, comuniștii au intrat în insolvență politică și nu mai știu ce să facă pentru a reveni în fața oamenilor. Ieri m-am râs când l-am văzut pe Mușuc la ProTV Chișinău, pentru că am scris câteva zile în urmă despre marea dorință a celor din partidul comunist să mai iasă la TV. Protest de azi, din fața Moldova 1, tot din motivul că nu apar acolo a fost făcut, numai că s-a numit revoluție.

Au intrat ”băieții” în incapacitate. Cine înaintează cererea introductivă?

Distribuie acest articol