Înlocuirea Pașapoartelor URSS este moft al lui Ghimpu sau necesitate a Moldovei?

Uneori deputații noștri mai scapă câte un vânt puturos fără să se uite în jur și fără să gândească că pot înăduși pe cineva, cu vânturile lor ieșite din adâncul stomacului de milionar și din intestinele spurcate de politică și ură față de votanții și nostalgicii vremurilor comuniste.

Zilele astea Mihai Ghimpu a scăpat un vânt puturos, prin care mai mult își exprimă un moft decât o necesitate a Moldovei.

O mai mare prostie din acest deputat nu poate ieși. Oare a venit în mintea ”boșorogului” liberal că sunt vârstnici care nu au nici puteri și nici bani pentru a umbla cu lunile în capătul cozilor de la Oficiile Stării Civile și Arhivă? Cred că nu!

E ușor să deschizi gura și să exclami ceva din ura față de URSS, dar Mihai Ghimpu uită că a fost sluga acelui regim, activând în calitate de judecător, de prin anul 1978.

Hai să ne gândim dacă Moldova are nevoie de schimbarea pașapoartelor eliberate pe timpul URSS?!

Majoritatea deținătorilor de pașapoarte de tip vechi sunt și deținători ai codului de identificare, ca toți ceilalți. Pentru a nu-i pune în situația de a umble ogrăzile OSC a fost decis ca acestora să fie atribuit numărul personal, fără a schimba hârtia și modelul pașaportului.

Moldova nu are nevoie să schimbe hârtia pe carton laminat, deoarece aceasta nu modifică nimic. Numele rămâne același, numărul de identificare e același, iar țara e aceeași. Nu ne-am îndepărtat aproape cu nimic de RSSM, doar puțin la capitolul libertatea de exprimare și energie electrică 24/24.

Registrul electronic al alegătorilor poate funcționa bine și fără cartonul laminat, deoarece acesta funcționează în baza codului de identificare, din 13 cifre, care nu conține obligatoriu nr. 666.

Nu știu care a fost reacția Ministrului Pavel Filip, dar cred că acesta a dezaprobat dorința liberalilor, dar o va accepta până la urmă pentru că este o poziție politică. Poziția ”căprii”.

O fi moftul lui Ghimpu și o înțelegere a AIE pentru eventuale alegeri anticipate în toamnă?

Cineva pe Facebook a scris: ”Alertă MAXIMĂ! Un partid de extremă idioată – PL, prin inițiativa sa legislativă de a obliga pe toți pensionarii sa facă noi pașapoarte urmărește scopul de a priva de dreptul electoral a cca 250 000 de oameni de vârsta a treia! Ținta este alegerile 2014 la care nu vor fi admis locuitorii Transnistriei și pensionarii din RM, în total cca 400 000 de voturi pro/estice = pro/ruse!”.

O fi așa cum scrie Angela? Eu nu aș înclina să scriu că NU, știind gândurile și acțiunile din ultimul timp ale lui Mihai Ghimpu.

Va pierde PL din electorat cu această propunere de schimbare a pașapoartelor?

Partidul Liberal, condus de Mihai Ghimpu, cu Dorin Chirtoacă secund, nu va avea de suferit cu din cauza acestei propuneri. Băbuțele și bătrânii din Moldova nu votează cu PL, ei au capul îndreptat spre Rusia. Astfel, din cele 9% ale PL, adunate cu greu, nu va scădea nici 0,001%.

Ministerul și Guvernul ar trebui să respingă propunerea PL, iar dacă vor lua o asemenea hotărârea va fi egală cu limitarea dreptului fundamental la vot, drept garantat de Constituția RM, art. 38 (2): ”Cetăţenii  Republicii Moldova au drept de vot de la vîrsta de 18 ani,  împliniţi  pînă în ziua alegerilor inclusiv”.

Aici atrag atenția lui Mihai Ghimpu, jurist ce este, că cei cu pașapoarte de tip vechi sunt cetățeni ai RM, iar dreptul la vot trebuie să fie asigurat, chiar și cu forma nr. 9, eliberată de oficiile teritoriale.

Schimbarea pașapoartelor de tip vechi pe cartoane laminate nu este o necesitate a Moldovei!

Distribuie acest articol
One Comment