#InfoBucovina. Ziua 2: Salina Cacica, Hotel, Perla Bucovinei, Manastirea Voronet

Astazi a fost Ziua 2 din proiectul #InfoBucovina.

De dimineata am fost la Salina Cacica. Salina din comuna Cacica este un obiectiv turistic destul de bun, care se potriveste la orice pachet turistic. Coboratul treptelor in adanc, sub stratul de pamant fertil, este un exercitiu fizic bun, iar aerul respirat prin peretii de sare patrunde pana in adancul plamanilor.

In Salina Cacica sunt doua biserici, una catolica si una ortodoxa. Langa biserica ortodoxa sunt sculpturi in piatra de sare, facute de un copil de 12 ani, mai mult timp in urma. In adanc este un bazin cu apa sarata, iar la alti metri adancime este un teren de fotbal. Cred ca e unicul teren de la asa adancime, intr-o mina de sare.

IMG_0086.JPG

IMG_0085.JPG

Dupa Salina Cacica, ne-am pornit spre Putna, dar din cauza unor probleme tehnice ne-am oprit la Fabrica de incaltamine Marelbo. Este o fabrica romaneasca, care face modele frumoase de incaltaminte. Chiar am cheltuit ceva bani in magazinul lor.

Tot astazi am vizitat un Hotel de ****, care de fapt merita inca o stea, chiar daca nu are Spa. Hotelul are odai spatioase si amenajate cu gust. Cel care se ocupa de o parte din design este chiar proprietarul. Hotelul Gerald’s este condus de un turc, casatorit cu o doamna din Bucovina 🙂

IMG_0087.JPG

IMG_0097.JPG

IMG_0090.JPG

IMG_0089.JPG

IMG_0105.JPG

O pensiune frumoasa este Perla Bucovinei. Am ramas suprins ca, desi are doar 12 numere, este foarte spatioasa. Recomand sa va cazati in aceasta pensiune daca ajungeti in Bucovina.

IMG_0140.JPG

IMG_0151.JPG

IMG_0143.JPG

IMG_0139.JPG

Ultima vizita de azi a fost la Manastirea Voronet. Pe interior si pe exterior la fel sunt picturi pe baza umeda, insa la aceasta manastire este un calendar ortodox ilustrat.

IMG_0173.JPG

IMG_0167.JPG

IMG_0169.JPG

Dar, cea mai placuta intalnire si discutie a fost cu Doamna Domnica, din Cacica. Ne-a primit in casa ei cu mare drag si ne-a servit cu mere culese din gradina sa. La plecare a aparut o lacrima pe obrazul ei, fericita de o asa vizita pe neasteptate.

IMG_0134.JPG

Distribuie acest articol