#InfoBucovina. Ziua 1: Cateva Agentii turistice din RO si MD pregatesc turistilor surprize comune

Ma aflu pentru cateva zile intr-o vizita de informare in sudul Bucovinei, in Romania, in cadrul proiectului #InfoBucovina, organizat inclusiv cu aportul Agentiei turistice Philipsky Tour (www.ph.md, www.moldovabooking.com).

Astazi am vizitat cateva obiective turistice din aceasta zona, printre care Manastirea Humorului, Sucevita si Manastirea Moldovita. Fiecare manastire are farmecul ei aparte, important din punct de vedere istoric si arhitectural. Pe toate manastirile sunt pictate, pe baza umeda, scene biblice, precum ai alte scene istorice, legate de parcursul ortodoxiei in lume si in Romania. Interiorul acestora la fel este acoperit de fresce facute sute de ani in urma, de pe vremea lui Petru Rares.

IMG_0067.JPG

IMG_0068.JPG

IMG_0080.JPG

IMG_0061.JPG

Tot astazi am reusit sa vizitam un atelier de ceramica (http://www.ceramicamarginea.ro). Este un atelier-expozitie de familie, unde se produc, manual, foarte multe lucruri din lut negru. Am cumparat si noi lucruri frumoase, la preturi foarte mici. Mai multe detalii despre ce fac ei gasiti pe site-ul de mai sus, al atelierului.

O vizita interesanta a fost la Hotelul Sofia (www.sofiahotel.ro). Hotelul are deja pregatite pachete pentru Revelion si este gata sa primeasca basarabeni. Recent in restaurantul lor au cantat si interpreti din Moldova, iar un bucatar vestit de la Chisinau le-a facut un meniu cu bucate speciale. Primavara viitoare acelasi bucatar va face un meniu nou, cu bucate gustoase.

Hotelul Sofia a fost construit aproape 10 ani in urma, de la zero. Arata destul de bine, iar in apartamentul lor luxos s-a cazat de trei ori si presedintele Traian Basescu.

Dupa aceste vizite am aflat ca mai multe Agentii turistice din Romania si Moldova au inceput discutiile de colaborare si doresc ca pe viitor sa intocmeasca trasee turistice speciale, in dependenta de interese. Am inteles ca aceste Agentii se vor ajuta intre ele, astfel va creste cu mult calitatea deservirii turistilor veniti din Republica Moldova. Consider intentia lor destul de indrazneata si sper sa se realizeze in scurt timp.

Maine vom vizita si alte obiective turistice. Revin cu detalii.

Distribuie acest articol