Incă o palmă peste obrazul lui Streleț #AeroportulChisinau

Stiu ca #Streleț se ocupa acum de identificarea miliardului bun de imprumutat si de cheltuit pentru salariile bugetarilor si pensii, dar trebuie sa-i mai amintim acestuia ca in tara se intampla si lucruri interesante.
In premiera pentru Moldova, desi se va utiliza doar pentru un obiect, la Aeroportul Chisinau a fost instalata cea mai mare fabrica de beton din tara, care va produce materialul necesar pentru construirea peronului de pe Aeroportul International Chisinau si pentru reabilitarea pistei de decolare/aterizare.

Fabrica imensa a fost adusa in Moldova de catre firma STRABAG GRUP. Utilajul este de origine germana, de o calitate incontestabila, ceea ce la noi nu exista si nu cred ca va exista in curand.

Probabil va intrebati ce are titlul cu fabrica? Aici trebuie sa va amintesc ca, pana acum, premierul Strelet inca nu a vazut din biroul sau ce se lucreaza pe aeroport. Zice ca se face colb cand se duce el pe acolo, chipurile se lucreaza si se investeste.

Am fost acolo cateva saptamani in urma si nu am gasit pe nimeni sa faca colb. Am vazut o echipa mare de oameni muncitori, care lucreaza aproape ca 24h, pentru a moderniza cea mai buna aerogara din tara. Putem sa spunem ca #AeroportulChisinau este unicul aeroport civil din tara utilizabil.

Fabrica de beton este deja o dovada vizibila din drum, din Sala VIP, din aer si poate chiar si din satelit. Este un obiect ce demonstreaza repetat ca #AviaInvest se tine de cuvant si reabiliteaza AI Chisinau, asa cum s-a obligat prin contract.

La sfarsitul acestei luni va fi dat in utilizare si o parte din spatiul nou construit, insa, din pacate, Strelet nu o sa vada nici aceste modernizari, deoarece el utilizeaza Sala VIP, de unde vede numai praf in ochi, si se va lasa din nou informat gresit de catre consilierii sai.

Ce face Avia Invest este o palma pentru cel care vorbeste, de cate ori are ocazia, ca trebuie de reziliat contractul cu aceasta firma, din motive care trebuie sa fie inventate urgent de Ministerul Economiei si Justitiei, asta dupa ce tot Strelet a fost cel care a promovat cel mai mult ca avem nevoie de un investitor concret si de cuvant. Se vede ca Avia Invest este acel investitor, insa, Statul, prin premierul Strelet, este cel care pune piedici in fiecare si si trimite acolo zici de inspectii, parca s-ar incalca toate normele existente.

Nu m-as mira daca si fabrica de beton nu va obtine vreo autorizatie. Asta e calea urata prin care amicii lui Strelet impiedica investitorul sa-si faca treaba. Ei asta fac de vreo 2 ani, continuu.

Dle Strelet, priviti putin in directia Aeroportului, cu siguranta veti vedea lucrarile de acolo. E suficient sa deschideti ochii sa vedeti investitiile adevarate, nu vorbe si otkaturi. Sau sunteti interesat sa se faca acolo investitii enorme, cu scandal, dupa care sa “nationalizati” din nou Aeroportul si sa-l mulgeti cum stiti voi mai bine, asa cum ati facut din 2009 pana cand a fost transmis investitorului?

Am scris in articolul anterior ca Aeroportul era o vaca mulgatoare pentru guvernanti, dar au cam uitat sa o hraeasca si dadea mai putin. Acum, dupa ce a prins puteri, vor vaca mulgatoare inapoi?

Distribuie acest articol