Încă 2 deputați pentru modificarea Constituției și 0 deputați pentru a-l scoate pe Ghimpu de la putere

Pentru adoptarea Legii cu privire la modificarea Constituției mai sunt necesare două voturi, adica încă doi fugari de la PCRM. Potrivit art. 143 Constituția Republicii Moldova, ”Parlamentul este în drept să adopte o lege cu privire la modificarea Constituţiei după cel puţin 6 luni de la data prezentării iniţiativei corespunzătoare. Legea se adoptă cu votul a două treimi din deputaţi”.

Acum, PLDM, PDM, PL și neafiliații adună 66 voturi, dar Abramciuc Veronica, Babenco Oleg, Botnariuc Tatiana, Ceban Ion, Dodon Igor, Godea Mihai, Greceanîi Zinaida, Mişin Vadim se vor lăsa greu convinși pentru a aproba Limba română ca limbă de stat, sau modificarea art. 78, atât de mult pomenint de analiștii noștri politici și experți în schimbări până aproape de capăt.

În același timp, PLDM, PDM și neafiliații adună 54 voturi, puțin până la cifra cu care a fost zămislită AIE 2, dar suficient pentru a demite miniștrii PL și numi pe alții. Din păcate, nu se ajung 7 voturi pentru un nou cabinet de miniștri, de unde să lipsească Șalaru și alți liberali. Cu 54 de voturi, Mihail Fiodorovici poate fi ușor așezat pe scaunul din ”fundul” Parlametului, de unde poate semna comunicate de presă, sau de unde poate colabora cu o gazetă de perete, așa cum se cuvine unei opoziții.

Cu 47 scaune în Parlament, adunate de PL și PCRM, aceștia nici nu vor clipi din ochi, mai ales că nu au surse media cu care să manipuleze. Aici aș recomanda lui Mihail Fiodorovici să scoată banii de la ciorap și să cumpere 24% din UNIMEDIA, că tot este de vânzare, fiind o ofertă publică (vedeți aici).

Presupun că la votarea Legii Bugetului pe anul 2013, Mihail Ghimpu, se va alătura opoziției, deoarece mai multe persoane spun că luntrea PCRM va fi părăsită de un grup mai mare de deputați, sătui de Lenin și uneltele muncitorului de câmp, interzise recent.

Până atunci nu avem mult, iar până la următoarele alegeri încă și mai puțin.

Totuși, vom avea Limba română în Constituție sau Ghimpu afară de la Guvernare?

Distribuie acest articol
One Comment