Mihai Ghimpu, unul din actorii negativi ai politicii moldoveneati, a anuntat ca Timofti a decis sa inainteze candidatul la functia de premier fara sa fie o majoritate parlamentara, precum si fara un consens intre partide. Informatia a fost confirmata de catre presedintele de rezerva Vlad Turcanu, care a informat ca noul candidat va fi anuntat prin COMUNICAT DE PRESA, iar inaintarea se face pentru incadrarea in termenul constitutional.

Din pacate, presa nu a citit explicatia de pe www.tanase.md, asa ca a bagat informatia bruta, fara sa se mai intereseze de ce se inainteaza un candidat prin COMUNICAT, si, cu atat mai mult, necunoscut de nimeni.

Presedintele CC explica: Presedintele este obligat sa inainteze un candidat in termen de 45 de zile de la data cand a fost dat startul consultarilor cu fractiunile parlamentare. Timofti a dat acest start, iar termenul de inaintare a primului candidat expira luni, 13 decembrie 2015, dupa cum a recunoscut anterior si Administratia Prezidentiala. In cazul neinaintarii candidatului, Presedintele era obligat sa dizolve Parlamentul chiar saptamana viitoare. Insa, prin asa zisa incadrare legala, se inainteaza un candidat care nu va fi votat, ori care o sa se retraga din cursa inainte sa fie pus sa formeze guvernul. Astfel, presedintele mai are termen pana la 29 ianuarie 2016 sa inainteze un nou candidat si, tot pana la aceasta data, sa fie votat Guvernul nou. In caz contrar, anticipatele sunt inevitabile. Cititi explicatia pe blogul Presedintelui CC.

Iata asa, dragi moldoveni, cineva se joaca de-a politica in aceasta tara, iar cei care pun totul la cale se prefac surprinsi de decizia lui Timofti. Ghimpu stie despre acest truc, pentru ca este pus in aplicare inclusiv cu acordul sau, insa se face ca ploua.

Din pacate, anticipatele nu vor fi declansate luni, iar noi vom fi nevoiti sa-i suportam pana cel tarziu in februarie 2016, apoi toata campania electorala.

1 thought on “Înaintarea candidatului prin COMUNICAT DE PRESĂ este un truc gândit să prelungească criza politică

1. o adresare catre Domnul Presedinte , faceti alegerea corecta , sa excludem tradatorii ,Care ne au tradat 6 ani la rind , in frunte cu FILAT, si acym cer dreptate de la tara care o mint 7/24 ore!!!

Comments are closed.