În vacanță cu iubita

Era o zi de sfârșit de toamnă, undeva pe str. Pușkin așteptam maxi-taxi să plec acasă. La telefon vorbeam cu Ea, mă aștepta.

Mi-a zis că colegii de grupă vor să plece la munte, în România, iar pe net sunt câteva oferte bune. Fără să văd ofertele și să caut mult la prețuri, am decis să plecăm și noi.

În câteva zile am făcut rezervarea, pregătit pachetul de documente pentru Ambasadă, apoi ne-am pus pe așteptat timp de peste lună, ziua când trebuia să pornim.

Din toate destinațiile am ales Poiana Brașov, pentru că am mai fost și e frumos aici.

Pe data de 29 decembrie, Ea a plecat la Moscova. Pe 3 ianuarie a revenit, iar pe cinci, seara, am urcat în autocar și porniți am fost.

Ne-am ținut de mâini tot drumul, răpuși încă de dor și lipsă de câteva zile, până când a revenit din Rusia.

Am ajuns la Sinaia, dimineață. Am vizitat Castelul Peleș, apoi am plecat la Bran, să vedem și Castelul lui Dracula. Ea a rămas impresionată.

Dacă în seara de 3 ianuarie spunea lui Valea și Alex că nu crede în reîncarnare, după vizita la Castelul Peleș a spus că într-o viață anterioară a fost Prințesă. M-am bucurat că i-am făcut cadou o vacanță prin locurile unde a copilărit, anterior 😀

Castelul lui Dracula ne-a încântat pe ambii. Ne-am îmbătat cu mirosul lemnului vechi, cu priveliști de la înălțime și rătăciri prin Castelul de pe stânca din Bran. Am făcut și fotografii de la terasa lui Vlad Țepeș.

A doua zi am vizitat Poiana Brașov. Am ajuns în vîrful muntelui, la 1733 m. Am savurat la înălțime câte o ciocolată caldă și plăcinte fierbinți, privindu-ne în ochi, de parcă ne-am fi văzut prima oară, dar ne priveam în ochi prima dată la așa altitudine, deasupra tuturor.

Ne-am dat jos din munți doar noi doi, singuri în telecabină, privind spre cei de jos.

Spre seară am decis să trecem prin Restaurantul Ambiance, de la poalele munților.

Pentru zilele următoare avem în program ski, săniuș, aqua park, alte excursii.

Diana te iubesc!

no images were found

Acest articol conține detalii despre viața mea personală, iar din data publicării se abrogă articolul scris de Eugen Luchianiuc: La ce se gândește Gandrabur?!, din 14 decembrie 2011.

Distribuie acest articol