În satul meu de baștină va fi arborat drapelul bicolor, iar acțiunile homosexualilor și confesiunile religioase interzise

UPDATE, 26 aprilie 2012: Portalul de Știri UNIMEDIA a publicat cererea mea către Procuratura Generală și au făcut o știre din cele relatate în articol. Primarul a fost în dimineața de joi la consilierul raportor, care a venit cu propunerea, și a spus acestuia că e mai bine să nu vină la ședință. Astfel, sub anumite motive, precum că lipsește raportorul și cererea nu este prea fondată, deși comisia a dat avizul pozitiv, subiectul a fost scos de pe ordinea de zi, iar drapelul nu a mai fost aprobat și nici arborat. Mulțumesc UNIMEDIA!

Azi am primit prin telefon înștiințarea că joi, 26 aprilie, ora 14:00, în sediul Primăriei, unde încă este atârnată mutra lui Voronin pe perete, va avea loc Ședința Consiliului Comunal Holoșnița, r. Soroca, din care fac parte ca consilier.

Pentru că eram ocupat, nu m-am interesat de ordinea de zi, crezând că într-o comună cu 1000 locuitori nu se pot întâmpla lucruri rele. Doar am luat act de convocarea Consiliului și înapoi la muncă.

Jumătate de oră în urmă, aflându-mă acasă, am fost sunat de un localnic, care a dorit cu toată îndrăzneala să-mi comunice ordinea de zi. Când am auzit s-au ofilit urechile și a început să fiarbă sângele în mine.

Astfel, comunistul nostru de primar, Gropa Veaceslav, cel care în campania electorală l-a lovit pe tatăl meu, ar fi întocmit împreună cu cei 9 consilieri comuniști ordinea de zi, printre care vor ca subiect este arborarea drapelului roșu-albastru pe clădirea Primăriei, recunoscut ca drapel unic; interzicerea manifestărilor minorităților sexuale și interzicerea întrunirilor organizate de confesiunile religioase.

Am lăsat odihna la o parte și am decis să scriu acum seara sesizări la Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne, pentru:

  1. stabilirea persoanelor care au întocmit ordinea de zi;
  2. stabilirea persoanelor care au fabricat și răspândesc prin țară drapelul bicolor;
  3. stabilirea persoanelor care se fac vinovate pentru tentativele uzurpării puterii de stat și ne-onorarea Drapelului Republicii Moldova.
În același timp, voi pregăti pentru consilierii din localitate, în scris, pentru fiecare, ce riscă în cazul când aceștia vor recunoaște ca drapel oficial pe cel bicolor (comunist) și pentru interzicerea manifestațiilor libere și garantate a confesiunilor religioase. Legea fundamentală garantează că organizațiile religioase care sunt înregistrate la Ministerul Justiției, și recunoscute pe teritoriul Republicii Moldova, au dreptul să se întrunească și să desfășoare activități ce reies din cultura acesteia. În ordinea de zi este direct stipulat că toate confesiunile religioase, cu excepția celei ortodoxe, să fie interzise pe teritoriul comunei Holoșnița, r. Soroca.
Oare a venit timpul să deportăm comuniștii în Siberia?
Distribuie acest articol
One Comment