Ilan Shor trebuie să schimbe denumirea partidului dacă nu vrea doar electorat rus

Ieri am aflat din presa ca Ilan Shor a devenit lider de partid, asta desi spunea unei jurnaliste de la ProTV ca nu vrea sa faca politica la nivel national.

Partidul preluat de Shor, sper ca fara atac raider, are cateva probleme:

  1. Denumirea;
  2. Echipa;
  3. Cadavrele politice;
  4. Electorat strict rus;
  5. Orientarea in spatiul politic de pe Bîc.

Denumirea

Orice alegeri vor fi pierdute daca se merge mai departe cu denumirea Ravnopravie. Probabil unii vor spune ca marca nu prea conteaza daca continutul este bun, insa eu nu sunt de aceasta parere. La noi se consuma marca, apoi continutul. Alegerea lui Shor in fruntea orheienilor a fost un exemplu, deoarece el a mers acolo ca brand.

Nu-i sugerez lui Shor careva denumiri, dar cu siguranta echipa sa va gasi cateva variante potrivite.

Echipa

Echipa acestui partid este una tulbura la cap. Poate odata cu venirea primarului de Orhei se vor mai trezi, insa asta nu spune ca nu trebuie de schimbat totul din temelie.

Apropo, la aceasta tema, a mai auzit cineva de Ravnopravie intre campanii electorale? Mai stie cineva despre existenta acestei formatiuni?

Cadavrele politice

La o conferinta de presa Climenco spunea jurnalistilor ca el a fost trimisul Moscovei in Moldova sa spioneze nu stiu ce (de fapt de genul lui au mai fost trimisi aici dupa 1940 cateva mii de exemplare). Declaratia aceasta a lovit o parte din electorat direct in cap, iar dupa ea a cazut si partidul.

Din urma lui Climenco miroase deja a hoit politic. Pana si electoratului Rovnopravie se intoarce mancarea din stomac atunci cand el apare la TV sau radio. Cadavre ca el mai sunt in partid. Pana si temelia partidului sta pe un cimitir politic.

Electoratul strict rus si pierderea in spatiul politic de pe Bîc

Climenco a contat tot timpul pe electoratul rus. Rog sa nu intelegeti pro-rusi, deoarece este altfel de electorat.

Daca nu se schimba electoratul rus si viziunea pro-URSS, precum si nu se exclude zeificarea lui Putin, aceasta formatiune politica nu va urca mai sus decat unde s-a aflat in ultima campanie parlamentara, adica la zero, deoarece s-a retras din lipsa de sustinatori.

Shor, noul lider al Ravnopravie, daca ati observat, de mai multe ori face trimitere la relatiile europene, la modernizari europene si principii tot de la asfintit. El nu poate sa conduca partidul mai departe daca nu-l intoarce cu fata inspre Muntii Carpati, Alpi si Turnul din Paris. Shor stie ca viitorul Moldovei este in UE, asa ca in sanul Ravnopravie trebuie sa se uite de unica cale desenata in directia Rusia.

Intru confirmarea celor scrise atasez aici rezultatele alegerilor locale de anul trecut:

La nivel de tara au luat doar vreo 6 mii de voturi. Brega a luat singur 4 mii.


Ravnopravie a luat mai multe voturi la Orhei, insa nu egal cu voturile date si pentru candidatul lor:


Shor, candidatul Ravnopravie, a luat cu 20 puncte procentuale mai mult. Astfel, aproape 3 mii de voturi s-au dus la alte partide, deoarece electoratul a ales brandul “Shor” nu denumirea si “echipa” Ravnopraviei.


Climenco (Klimenco) a luat la Chisinau tocmai 265 voturi, probabil colegii de la sauna si cineva de la postul de munca au votat pentru acest politician uitat aici de Mana Moscovei.

In general, dupa cum arata rezultatele oficiale, Ravnopravie are un electorat de vreo 6000 votanti, dintre care 265 in Chisinau, iar vreo 4000 au votat doar din cauza lui Shor.

Deci, Ilan Shor a preluat un partid practic mort. Acum va trebuie sa-i schimbe urgent denumirea, orientarea, echipa si oamenii care apar la TV.

Climenco ar trebui bagat undeva in subsol pe Tighina 12, sa comenteze pe Facebook de pe un profil fals. Aparitia lui in public alunga tot electoratul!

Distribuie acest articol