Igor Dodon va fi unicul candidat susținut de alegătorii din Găgăuzia

Săptămâna trecută Autonomia Găgăuzia a marcat ziua regiunii, iar la eveniment a fost invitat și Igor Dodon, candidatul socialiștilor la alegerile prezidențiale, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Aflarea lui Dodon în mijlocul găgăuzilor, bulgarilor și altor năroade din autonomie, anunță de pe acum cine va fi candidatul susținut de majoritatea absolută a cetățenilor cu drept de vot stabiliți în sudul Moldovei.

14022106_1517998401559493_5350113889163423885_nDodon este cunoscut în regiune nu doar pentru calitatea sa de politician devotat Statului Republica Moldova, dar și în calitate de donator, prieten al găgăuzilor și om de legătură cu Rusia. Găgăuzii văd în el un candidat demn să ocupe fotoliul de Președinte al Republicii Moldova și un oficial care va lupta continuu pentru integritatea teritorială a țării.

Mai mult, găgăuzii și bulgarii din regiune țin să-i mulțumească lui Igor Dodon pentru toată susținerea acordată Irinei Vlah, primul bașcan care a reușit să instaureze liniștea și dezvoltă regiunea într-un ritm satisfăcător. Mulțumirea lor va fi votul dat pe 30 octombrie, iar în cazul turului doi ei se vor mobiliza în masă să-l voteze pe Dodon, unicul candidat al stângii și al găgăuzilor.

Deși unii spun că electoratul găgăuz este mic și neînsemnat, vreo 50 de mii, trebuie să știm că au fost suficiente cazuri când unii candidați au pierdut la o diferență de un vot sau câteva sute. Aceste voturi, din sud, fie ele 50 de mii sau 30 de mii, vor conta pentru victoria lui Dodon în alegerile din toamnă. Cu siguranță găgăuzii nu vor fi principalul colacul de salvare pentru Igor Dodon, dar va fi un suport electoral și o mulțumire sinceră pentru tot ce a făcut liderul de stânga în sudul țării.

Voi ce spuneți despre alegerea oamenilor aflați în autonomie?

Distribuie acest articol