Igor Dodon i-a tras-o lui Renato Usatîi

O fi falesteanul mai destept decat politicianul Igor Dodon, dar o fi asta numai in business, nu si in politica.

Desi au zis ca vor iesi doar cu tricolorul si steagul lui Stefan cel Mare, cele doua tabere protestatare au iesit astazi cu totul diferit, iar cei mai colorati in rosu erau protestatarii lui Igor Dodon.

Socialistii au avut grija sa se vada numai o culoare in fata ochilor – rosie. Au inrosit tot traseul si chiar protestul. Oamenii lui Dodon s-au imprastiat printre cei ai lui Usatîi, iar la urma am vazut doar un singur protest, al celor care tineau in maini mai multe drapele de culoarea PSRM decat steaguri cu tricolorul Tarii.

De ce Dodon i-a tras-o lui Usatii?

Primarul de Balti este in ascensiune. Electoratul mediocru umbla acum buimatic intre PSRM si PN, iar protestul de azi o sa-i convinga pe multi ca socialismul este mai apropiat de ei decat Partidul Nostru, un partid fara obiective si fara un lider serios. Renato este businessman bun, dar nu-i politician cu talent. Vorbeste mult si se poate baza numai pe prostimea oamenilor, desi poate de asta are nevoie acum cel mai mult, sa nu se simta singur pe lume.

“Dodon actioneaza tactic si in liniste. Are timp suficient si este atent atunci cand rupe din electoratul concurentilor.”

Presedintele PSRM are aceleasi obiective ca si ale falesteanului, insa necesitatile sunt diferite. Primul vrea la putere, iar secundul vrea sa se razbune pe cei care i-au incurcat pe vremuri in business.

Renato nu vrea sa conduca, pentru ca el nu poate conduce o tara si cunoaste asta foarte bine. O demonstreaza la Balti, acolo unde pentru un moment a crezut ca injura pe cei care nu i-au incalzit bine sauna, dar de fapt in fata sa erau zeci de persoane care nu si-au primit salariile de cateva luni.

Iata din acest motiv Igor Dodon are nevoie de o regrupare a electoratului de stanga si a celui mediocru. El are nevoie de toti, pentru ca altfel nu apuca majoritatea parlamentara niciodata, respectiv nu-si va realiza obiectivul politic, cel mai sacru scop al PSRM.

Acum probabil ati inteles de ce la protestul Dodon-Usatii ati vazut mai mult rosu decat albastru. Ar fi trebuit sa vedem ambele culori egal, insa portretul a fost mai mult in favoarea PSRM, perfect de utilizat in urmatoarele spoturi electorale. Usatii ce o sa arate in spoturi tot numai culoarea rosie, in timp ce culoarea partidul sau este albastrul?

Usatii a dat-o azi cu capul in gard si s-a culcat din nou la picioarele lui Dodon, desi credeam ca liderul socialistilor ar trebui sa faca acest lucru. Sa nu mai zicem de discursurile de azi…


Deci e clar. Dodon i-a tras-o falesteanului, iar acet hop politic o sa-l coaste mult pe cel care in an in urma a fost exclus din campanie electorala. Daca o sa va aduceti aminte bine, electoratul lui Renato repde s-a reorientat spre Dodon. Asa o sa faca si atunci cand o sa vada in Dodon un lider mai puternic.

Electoratul are nevoie de un singur lider, nu de doi. Asta s-a demonstrat nu o singura data.

Distribuie acest articol