Igor Dodon a mai făcut un pas important în vederea demiterii lui Chirtoacă

Lupta pentru Primăria Chișinău încă nu s-a oprit, chiar dacă de la turul II din 2011 au trecut ceva ani.

Igor Dodon a obținut astăzi decizia CEC privind înregistrarea Grupului de inițiativă privind referendumul de revocarea a lui Chirtoacă din funcția de primar general.

Înregistrare grupului este o prima etapă. Urmează să fie strânse semnăturile și deja votul Consiliului cu privire la stabilirea datei referendumului.

Este de așteptat că o decizie cu privire la dată referendumului nu va fi luată de CMC și se va duce prin judecată, la fel  cum s-a întins termenul cu înregistrarea Grupului de inițiativă. Dar, pe plan politic, aceasta nu este nimic grav.

În plan politic, este un pas important făcut de Dodon, iar decizia de azi îl v-a ajuta mult în campania electorală din această toamnă. Decizia CEC va deschide și va da liber la mai multe acuzații împotriva lui Chirtoacă și PL. Mai mult, dacă Dodon reușește să strângă toate semnăturile, atunci se va flutura cu listele pe la TV și întâlniri cu alegătorii din Chișinău, spunându-se că zeci de mii de locuitori din Chișinău sunt împotriva PL-ului și a lui Chirtoacă, iar probele vor fi incontestabile.

Decizia CEC adoptată azi este un pas politic în favoarea lui Dodon și PSRM. Deja vedem cum va fi administrat și cum se va folosi succesul de azi.

PL are de lucru!

Distribuie acest articol