Igor Dodon a deschis ultima usa de la Kremlin

Igor Dodon si Zinaida Greceanii au deschis la Moscova ultima usa a Kremlinului, obtinand astfel sustinerea fara precedent din partea lui Vladimir Putin.

Intalnirea lui Dodon si Greceanii cu Putin a pus capat mai multor discutii despre o “presupusa” sustinere a PSRM de catre Rusia. Acum se stie clar ca unicul partid sustinut de catre presedintele Rusiei este PSRM, iar unicul lider agreat la Kremlin este Igor Dodon.

Astazi Putin a pus capac si celorlalti “lideri” politici pro-rusi de la noi, care si-au format platforma electorala cu inclinatii pro-ruse. Putin a demonstrat astazi ca are in Moldova un singur partener politic si un singur partid pe care-l sustine deschis si nestingherit.

Incepand de astazi toti Șelinii trebuie sa-si anunte electoratul ca visul integrarii in Uniunea Vamala poate fi realizat, in mod sigur si rapid, doar prin accederea la guvernare a Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), condus de Igor Dodon.

Totodata, astazi a mai fost data o palma lui Voronin si ortacilor lui, care mai sar in sus spunand ca vor relatii mai bune cu Rusia, insa fara sa aiba aceeasi parere si de la Moscova. Comunistii lui Voronin nu au sustinerea nimanui din Rusia, iar promisiunile facute aici sunt unilaterale, fara acoperire.

Am scris de mai multe ori ca Putin a uitat de Voronin si a ales sa creasca un nou politician, pe Igor Dodon, in care se pare ca are o deosebita incredere in prezent.

In acelasi contrxt, trebuie sa mentionez ca, odata cu deschiderea usii de la Kremlin, a fost solutionata astazi si problema a aproape 300 de mii de moldoveni care se afla ilegal pe teritoriul Rusiei. In urma ultimei decizii a Serviciului Migrational al Rusiei, moldovenii vor incepe pe foaie alba iatoria sederii lor in Rusia, iar acum pot veni linistiti acasa, fara sa se teama ca nu se vor putea intoarce la locurile lor de munca, unde-si castiga existenta. Tot Serviciul Migrational va acorda ajutorul necesar pentru perfectarea documentelor de sedere legala pe teritoriul Rusiei, aceasta dupa ce moldovenii vor reveni din Moldova dupa 30 noiembrie.

Distribuie acest articol