Igor BODORIN, șeful SPPS este cercetat în Dosarul 7 aprilie?

Igor BODORIN, șeful SPPS este cercetat în Dosarul 7 aprilie?
Igor BODORIN, șeful SPPS este cercetat în Dosarul 7 aprilie?
Deseori mă întâlnesc cu persoană care mă întrebă de ce Igor BODORIN încă mai este în funcția de șef al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, după evenimentele din 7 aprilie 2009.

Am primit această întrebare de câteva ori. Nu mi-am dat seama de a început cam ce atribuție ar fi avut Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat la 7 aprilie. Săptămâna trecută am discutat din nou despre 7 aprilie și despre faptul că s-au împlinit ceva ani de la eveniment dar până acum nici un rezultat. Papuc se plimbă pe unde vrea, alți demnitari de atunci au ajuns în Parlament, unul din ei fiind chiar și Președintelui Parlamentului de acum.

Am primit ”recomandarea” să trag cu ochiul prin Legea Nr. 134 din 13.06.2008 cu privire la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, Publicată: 08.07.2008 în Monitorul Oficial Nr. 120-121 art Nr: 470, Capitolul IV, art. 11, lit. a) și b).

Aceste aliniate prevăd: SPPS este obligată a) să prevină, să depisteze şi să anihileze orice acţiune prin care s-ar atenta la viaţa, integritatea fizică, libertatea de acţiune şi la sănătatea persoanelor beneficiare de protecţie de stat, indiferent de locul lor de aflare, să asigure paza sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestor persoane; b) să întreprindă măsurile de protecţie şi pază prevăzute la art.2, necesare asigurării securităţii persoanelor beneficiare de protecţie de stat şi pazei sediilor de lucru şi a reşedinţelor acestor persoane.

Din câte cunoaștem la 7 aprilie 2009 demnitarii, care sunt asigurați cu pază, se plimbau prin sediul Parlamentului și Președenție, precum spunea atunci Marian Lupu, iar sediile Parlamentului și Președinției au fost distruse pe interior, aproape în totalitate.

În timp ce toți aruncă responsabilitatea pe umerii lui Papuc și alții, Igor Bodorin își caută de treabă, conducând în continuare instituția care a fost responsabilă de prevenirea și protecția edificiilor Statului, la 7 aprilie 2009. Până acum pe toți în interesează ce s-a petrecut afară. Puțini sunt cei care înțeleg că milioane de lei au plecat la reparația clădirilor distruse. Papuc și alții poartă răspundere doar pentru ce a fost în ograda Parlamentului, Guvernului și Președenției, iar Bodorin poartă răspundere pentru cele întâmplate în casa Parlamentului, Președenției și poate alte locuri de muncă a demnitarilor de stat.

Pentru repararea ambelor clădiri sunt necesari zeci de milioane de lei și ani pentru a ruguma minciuna cultivată și împrăștiată de procurori, judecători, demnitari de stat, prin intermediul presei ”libere și independente” din Moldova, care parcă a răsărit după Revoluția împotriva comunismului din 2009.

Igor Bodorin a fost angajat la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat în anul 2007, și nu a fost schimbat până acum. Probabil este docil noilor ”conducători” ai Țării.

Potrivit art. 8 din aceeași lege, Igor Bodorin poate fi demis de Președintele țării, la propunerea Premierului. Deci, acum Vlad Filat ar trebui să reflecte asupra acțiunilor întreprinse, care trebuiau să fie întreprinse de șeful SPPS al 7 aprilie 2009, iar în cazul când constată că acesta era în funcție la data respectivă ar trebui să propună Președintelui Țării eliberarea lui Bodorin din funcție.

Cu siguranță va fi prezentat un certificat de boală, dar la revenire, acestea a fost obligat să ceară informații cu privire la distrugerea Parlamentului și Președenției în seara de 7 aprilie. Bodorin e obligat să cunoască de ce SPPS nu a intervenit la timp să prevină distrugerea edificiilor. Tot el trebuie să știe cine a interzis pompierilor să stingă focul de la etaje. Amintesc că postul ProTV difuza cum ar câteva etaje ale parlamentului, iar o persoană responsabilă de la MAI spunea, prin telefon, că la fața locului au sunt pompierii și stâng focul. Când Lorena Bogza a spus că la fața locului se află reporterii ProTV, iar aceștia spun că nimeni nu stinge focul, persoana a închis telefonul, în emisie directă.

Deci, având obligația Legii nominalizare, Igor Bodorin ce are de spus, și de ce Vlad Filat încă-l ține în funcție? Oare Procuratura Generală îl cercetează pe acest om în Dosarul 7 aprilie?

Distribuie acest articol