Hunta kăgăbistă se implică activ în preluarea puterii de la Chișinău

Hunta kagabista se implica deja foarte activ in preluarea puterii de la Chisinau. Acum miza lor este salvarea fundurilor celor care nu au fost prea atenti in timpul exercitarii functiei si au furat mai mult decat trebuie. Primul camarad bun de scapat de la parnaie eate Vlad Filat, colaborator anterior al Serviciilor sovietice, inrolat inca de pe timpul cand facea serviciul militar.

Foto:

Zilele trecute nu se legau in capul meu relatiile Sturza-Topi-Filat, insa dupa o discutie sincera cu o persoana aflata in cercul guvernarii anilor ’90 m-a lamurit cu toate. Asadar, toti acesti trei Crai de la rasarit sunt in stransa legatura inca de pe timpul edificarii Republicii Moldova. Din tinerete au fost racolati in randurile serviciilor speciale, iar cand le-a venit randul au ajuns sa fie numiti in functii importante. Sturza a fost pus la economie, Filat la privatizare, iar mai apoi unul din Topi ajunge sef la Banca Statului “BEM”, celalalt in fruntea Air Moldova.

Odata pusi la conducerea Economiei-BEM-Privatizare, Sturza, Filat si Topa incep procedura de privatizare a Bancii de Economii, incepand de pe atunci atacul raider asupra bancii statului Republica Moldova. Ulterior a fost declansata si privatizarea intreprinderii Air Moldova, de la care Topa a luat cateva % bune si le-a scris pe firma sa din Germania.

Planul acestor securisti legat de BEM, cu gir de la KGB, a fost zadarnicit tocmai dupa ce Sturza a fost demis din fruntea Guvernului, si alungat practic din Republica Moldova, impreuna cu Vlad Filat. Dupa acest esec Sturza si Filat se retrag in Romania, acolo unde valorifica ce au reusit sa fure cat au fost la economie si privatizare.

In 2007 Filat face un restart politic in afara PD, iar din 2009 ajunge sa fie ales la putere si, respectiv, ajunge el premier, din nou cu mana pe tot ce inseamna cale deschisa spre privatizarea BEM. Dupa cativa ani de guvernare si de pregatire a raiderului, Filat reuseste sa duca pana la capat planul din anii 90, iar Banca de Economii este jefuita, apoi vanduta unui tanar.

Sturza, folosindu-se de legaturile lui Filat la ProTV, incepe sa participe activ la emisiunile Lorenei Bogza, indrugand la emisiunile ei despre cum se fura din sistemul bancar al Republicii Moldova. In paralel, Topa lanseaza atacuri puternice impotriva lui Plahotniuc prin intermediul JurnalTV. Astfel, Sturza trage alarma ca se fura, iar Topa, proprietarul JTV, a primit sarcina sa-l faca vinovat pe adversarul lui Filat, chiar daca schemele de delapidare a bancii statului au fost desenate si implementate de Filat & CO, conform scenariului gandit de Sturza, Filat si Topa inca de pe vremea cand ei erau la guvernare. Din nefericire pentru agentii KGB, Filat ajunge sa fie bagat la inchisoare tocmai datorita denunturilor facute inclusiv de Ion Sturza. Procurorii poate nu se trezeau daca la TV, radio si online nu se vorbea despre furtul miliardului. Ar fi trecut totul ca si cum nici nu a fost.

Pentru ca unul din gruparea criminala a ajuns la inchisoare, hunta kagabista a ales sa se implice in preluarea puterii de la Chisinau, ca in timp scurt sa distruga probele ce tin de implicarea lor in toate delapidarile, ulterior Filat sa fie eliberat. Ei au nevoie de cel putin o luna. Sturza stie ca sansele sa fie premier timp de 3 ani sunt prea mici, asa ca ei incearca Marea cu degetul sa obtina macar un mandat scurt si neinsemnat pentru ceilalti.

Recomand sa cititi si articolul de pe moldova24, sa vedeti cum gruparea kagabista s-a activizat in ultima perioada. La fel, o sa vedeti legaturile strinse nu doar dintre acesti trei crai, dar ca in grupul lor mai intra Arapu, Paduraru, Chirtoaca, altii. Toti au fost candva colegi, iar acum pun umar la umar sa-l salveze pe Filat de la parnaie. Fratie, ce sa-i faci.

Asadar, inainte sa urlati de bucurie ca vine Sturza ar trebui sa dati si cu un ochi in trecutul acestui om. Trebuie sa stiti cu ce s-a ocupat anume, precum si ce fel de oameni a avut in cercul sau. Daca pe voi va reprezinta in continuare Sturza, Filat, Topa, Paduraru, Chirtoaca, Arapu, atunci… e treaba vastra. Sa nu mai plangeti in pumni ca ati pus la putere niste nesimtiti. Cu Filat am gresit, asa ca va rog sa nu gresiti din nou cu Ion Sturza. Motive sunt suficiente.

Sa stiti ca voi nu dati puterea acum doar in mana unor grupuri obscure, dar in bratele serviciilor ruse. Ei vor avea girul sa fure si sa guverneze, insa fara sa se implice in interesele promovare de Rusia. Un fel de aplecăciune de dragul unor interese.

Distribuie acest articol
4 Comments