Hoții din PLDM nu pot înainta condiții. Ar trebui să accepte un Premier care să corecteze greșelile lor

Partidul Liberal Democrat din Moldova incalca porunca lui Filat si este gata sa revina la Guvernare. Asa decizie a luat Consiliul politic ieri noapte. Ei au considerat ca nu pot pierde sansa de a fi la putere inca 3 ani, termen in care sa mai fure ce a ramas in Moldova. Insa, pentru a reveni, au niste conditii fata de parteneri. In primul rand cer demisia unor conducatori de institutii, dar fara sa includa si conducatori din subordinea PLDM, cum ar fi Vama, Fisc, Curtea de Conturi, CEC. Au uitat de aceste institutii importante – adevarate arme politice. Nu se ating de ele, si nici nu spun nimic. Acest fapt demonstreaza ca ei doar speculeaza, din nou, incercand sa arunce ulterior vina pe spatele altui partid.

In mod normal, dupa ce Filat a furat Banca de Economii, a luat mita de la Shor, a aprobat zeci de decizii in favoarea grupurilor criminale, care au prejudiciat statul, PLDM ar trebui sa accepte noul Premier, fara careva conditii. Unica lor dorinta sa fie ca noul Sef de Executiv sa corecteze greselile lor. Moldova are nevoie la moment de un “corector” bun, nu de un pițigoi care sa cante a foamete dupa cum o sa-i spuna Streleț si partidul.

Dupa cum a spus si Marian Lupu (interviu pentru moldova.org), liberal democratii ar trebui sa iasa in fata sa ceara scuze publice pentru furtul miliardului, pentru mita luata de Filat, pentru toata saracia starnita de partidul lor. Ei au stat la butoanele celor mai importante institutii de stat, iar vina o parta numai PLDM. Ei sunt hotii care trebuie sa raspunda in primul rand, apoi sa fie trasi la raspundere si ceilalti actori politici.

P.S. E dimineață, din nou, în Moldova!

Distribuie acest articol
One Comment