Guvernul minoritar poate fi constituit doar din ministri tehnocrati


Istoria Republicii Moldova cunoaste deja istoria unui Guvern de tehnocrati, precum si istoria Guvernului minoritar. Ultimul a tinut un an si jumatate, iar tehnocratul a fost dezmembrat dupa ce comunistii au inteles ca tara a iesit din impas si se poate merge mai departe fara acei ministri specialisti.

Acum Moldova se afla in probleme financiare, precum si politice. Este cazul sa avem un Guvern constituit din ministri tehnocrati si, daca se merge asa mai departe in negocierile cu PL, de un Guvern minoritar, cu ministri propusi de PD si PLDM, pusi in functie cu votul PCRM.

Guvernul tehnocrat poate asigura stabilitatea politica in Republica Moldova. Nu vor fi motive politice care sa influenteze asupra termenului Cabinetului de ministri, care urmeaza sa fie investit. Fiecare partid votant va fi responsabil de votul sau. Vor fi mai putine iesiri taioase care sa ne spuna ca un ministru sau altul nu este bun in postul sau. In acest mod se poate guverna timp de 4 ani in liniste, in interesul statului.

Azi sunt noi negocieri politice cu PL. Timpul acordat partidelor sa formeze o alianta de guvernare expira foarte curand. Nu stiu care va fi solutia finala, nu stiu cine vor veni la guvernare, insa alegerile anticipate trebuie evitate.

Distribuie acest articol
2 Comments