“Gorohul” pus la apa, inainte de alegeri. Nu e bine!

prezenta-partide

PLDM (Filat) nu poate ierta PL-lui sesizarea la Curtea Constitutionala in urma căreia Vlad Filat, fostul lider politic in creștere, nu mai poate obține careva posturi la conducerea statului, in special cea de premier.

PLDM si-a amintit despre aceasta Decizie si despre sesizarea PL anume acum, inainte de alegeri si in momentul cind de fapt trebuie consolidata toata aripa aceasta pro-europeană.

Am notat anterior ca, in loc sa se faca o coagulare de forte democratice, PLDM a pus la înmuiat un conflict care va dura mult si fara folos intre doua partide pro-europene, concurente pina la urma. Insa, concurenta va dispărea odată cu necesitatea întrunirii numărului necesar pentru a crea o noua alianta democrata, pentru ca la următoarele alegeri comunistii vor avea foarte multe voturi, vreo 40, iar alianta va cauta din nou citeva voturi de aur, care vor fi mai greu de gasit daca se va isca un scandal lung intre PL si PLDM.

De data aceasta PL ar trebui lasat in pace de PLDM, pentru ca Dodon si colegii săi nu mai dau votul pentru noul presedinte (Timofti va fi schimbat), iar PLR nu are șanse sa ajungă in Parlament. Respectiv, țin sa reamintesc PLDM-ul nu va putea intra la guvernare fara PL, iar viitoarea formula parlamentara ar putea fi inclusiv din PD-PCRM (PD a fost gata sa faca alianta in 2010. Nu cred ca acum ar refuza si nu cred ca nu are asa ceva in calcul).

Acest scandal, pus la înmuiat, trebuie oprit urgent, pina la începerea campaniei electorale. Este regretabila inscenarea făcută lui Chirtoaca, precum si replicile dure intre Chirtoaca si Filat. Reacție la aceste prostii deja este: “PL nu-l susține pe Filat in nici-o functie, in caz de o viitoare alianta”. Anunțul a fost facut zilele trecute de Chirtoaca. Aceasta a vrut Filat? El chiar crede ca distrugerea PL va duce la creșterea PLR sau ca va lua partidul sau mai multe voturi? Prea bine ca nu. PL acum actiuneaza cu cap si se bazează in acet an pe diaspora europeana, chiar daca aceasta este patronata acum de PLDM, prin BRD.

Războiul trebuie oprit. “Gorohul” trebuie scos de la înmuiat si trebuie de inceput lupta impotriva partidelor anti-europene, anti-Moldova. PL si PLDM nu trebuie sa se mănânce, pentru ca ne rid toti in jur.

Distribuie acest articol