Ghimpu încă poate!

ghimpu-plahoEl spune că peste 20 de ani a luptat pentru acestor popor, furat chipurile de acei doi Vlazi (Unul Filat, altul Plahotniuc), fiind unicul care a pus umărul pentru ca Moldova să devină stat democrat și cu aspirații europene.

Constat, cu părere de rău, că Ghimpu încă mai poate, după 24 ani de ”luptă” în umbra copacilor de la Colonița, să mai umble în pantalonii unauia mai tânăr decât el, adica în pantalonii lui Plahotniuc, după cum sugerează o fotografie distribuită pe Facebook.

Mulți spun că pe măsură ce îmbătrânești devii copil la minte și la port. Ghimpu s-a născut copil și a rămas copil mereu, stând cu gura căscată la gaura unde ceva foșnește.

După ce a răcnit zile întregi că Guvernul trebuie să pice, chiar cu riscul ca toamna viitoare să nu fie semnat Acordul de asociere cu UE, acum bătrânul jurist a apucat de bucata de pâine, destinată parcă până acum unui avocat, fost membru PLDM (știți voi cine).

Mihail Fidorovici stă în rând la televiziuni să-l apere pe Plahotniuc, spunând peste tot că nu sunt probe împotriva acestuia, dar sunt probe numai împotriva lui Filat. Aberații totale. Cum a spus Cheianu: ”da oare furtul insulelor de pe lacul La izvor, denunțat de nepot, nu sunt probe?”.

Săptămâna trecută credeam că am să mă apuc să șterg monitorul calculatorului de la saliva lui Ghimpu, aruncată pe camerele de luat vederi, din studiourile televiziunilor moldave. Nu ar fi ajutat, pentru că el de la aberație începe a vorbi și cu paharul, numai să vorbească cât mai mult.

Din păcate, cum am scris și în articolul Cutia neagră a Partidului Liberal, de culoarea minții lui Mihai Ghimpu, acesta este urmat de ucenicii săi, chiar dacă unele lucruri nu sunt Ok, inclusiv lipsirea Guvernului de dreptul pentru semnarea Acordului de asociere la UE.

Uimitor, dar după ce a dat Guvernul jos, lipsindu-l de semnătură, Mihail Fiodorovici o apucă pe drumuri, pe la partenerii externi, ca baba prin mahala, să se plângă pe Filat că acesta este un hoț și o persoană în care UE nu trebuie să aibă încredere. Daaa, ce putea fi mai rău decât umblatul pe la ușile șefilor europeni cu stricatul imaginii Moldovei decât să te duci cu o înregistrare audio pe un CD, la ușa Președintelui Consiliului European, acuzând că acolo-i trafic de influență?!

Nimic mai rușinos nu poate fi decât scoaterea gunoiului din casă și spălatul rufelor în public, metode aprig întrebuințate de Ghimpu, cunoscut în popor ca ”Ghimpler”.

Scopul este unul bine cunoscut, ieșit parcă din frustrările lui Ghimpu că nu a putut lua 34 mandate luptând cu morile de vânt la Colonița, sau discutând cu Burebista prin Carpați, timp de peste 20 ani. Aceștia vor lichidarea lui Filat de pe arena politică. Se pare că vor reuși!

”De dragul Alianței” și ”De dragul acestui popor” spune Ghimpu că procedează așa. Mă tem că stimularea este alta. Fie ce o fi în acei pantaloni, principalul să foșnească, ar gândi acesta.

Ghimpu, stai acasă și nu te prosti!

Distribuie acest articol