Ghimpu în apărarea Rusiei

Mihai Ghimpu a sărit astăzi în apărarea Rusiei și a solicitat demisia ministrului apărării pentru că aceasta a declarat deschis despre capacitatea armatei naționale de a opune rezistență unui atac armat. Declarația ministrului a fost făcută în cadrul unui interviu realizat de Doru Dendiu.

Până acum Ghimpu răcnea în stânga și dreapta că Mâna Moscovei strică partidul său. Se pare că Mâna Moscovei este chiar a lui, iar săritul în apărarea Rusiei ar demonstra încă o dată despre ceea ce se întreabă mulți de mult timp: Cum Ghimpu era judecător pe timpul URSS dacă fratele său era declarat dușman al poporului și dorea Unire cu România?.

Se știe că pe timpul URSS nu ajungeai în funcții de judecător dacă până și buneii sunt suspectați de careva acțiuni îndreptate împotriva ideologiei comuniste, dar uite că Ghimpu a activat în calitate de judecător în timp ce fratele său lupta pentru Unirea Basarabiei cu România, iar acum, Mihail Fiodorovici își exercită în continuare atribuțiile moscovite, cu aceeași Mână a Moscovei, despre care spunea că e la Ana Guțu.

Dragoș Galbur a scris astăzi pe Facebook: Că Mihai Ghimpu e psihic bolnav nu e o noutate. Că aberează, înjură, gafează și distruge PL-ul – la fel nu e o noutate, dar să-l ataci pe Marinuța pentru că acesta a declarat cu glas tare că Republica Moldova nu-i o cârpă de șters podelele rușilor și că ar putea riposta atacurilor separatiștilor de peste Nistru, e strict neverosimil.

Respect d-le Vitalie Marinuta, chiar dacă n-am nicio treabă cu PL și conflictele voastre de interese, dar toată admirația pentru declarația pe care ați făcut-o vis-a-vis de un potențial conflict pe Nistru, în special pentru ”regiunea transnistreană a Republicii Moldova”. Mai frumos de atât nu putea fi formulat.

Nu cred că este cineva care să nu-i dea dreptate blogger-ului Galbur pentru afirmația sa, pentru că chiar așa și este.

La același subiect a scris și Sergiu Mocanu, care susține că a luptat pe frontul de la Nistru și a apărat independența Moldovei. Textul găsiți aici: http://www.sergiumocanu.md/?p=2468 – Numai la noi un ministru al apărării ar putea fi demis pentru că este gata să-şi apere ţara.

Mâna Moscovei…

Distribuie acest articol