Ghimpu aiurește în privința lui Dodon

Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susține că Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut mai multe declarații cu încălcarea Constituției, de aceea trebuie tras la răspundere.

După cum comunică TRIBUNA, în debutul ședinței plenare de astăzi, Mihai Ghimpu a propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege pentru crearea unei comisii ce ar examina comportamentul Președintelui ales.

Solicitarea lui Ghimpu este o aiureala, precum si o dovada incontestabila ca limba lui este mai utila decat cerebelul. Explic mai jos de ce.

Potrivit Constitutiei, mandatul Presedintelui tarii incepe sa curga din data depunerii juramantului, deci nu din ziua alegerilor sau din data validarii de catre Curtea Constitutionala. Astfel, declaratiile lui Dodon au fost in afara mandatului de Presedinte al RM, respectiv nu a fost incalcata Constitutia, iar declaratiile liderului PL sunt niste vorbe goale, avand doar o incarcatura politica.

Liberalii, insa, fiind limitati si bazandu-se doar pe logica lui Ghimpu, au facut azi fum la Parlament si pe internet, crezand ca ei sunt oamenii care vor reusi sa-l rastoarne pe noul Presedinte al RM.

Distribuie acest articol