Gheorghe Urschi este Artist al poporului, chiar dacă Ghimpu și Lupu nu au auzit de el

UPDATE 21.07.12: După 40 de ani de carieră, Gheorghe Urschi a devenit Artist al Poporului

Tristețe fără margini pentru toți cei care îl cunosc și au crescut cu Gheorghe Urschi.

Știam că nu mai iese în fața publicului, iar în localitatea mea nu a fost de prin anii 90, azi am crezut că revine în scenă. Presa noastră din online, care se hrănește doar din trafic, a titrat suferința în fel convenabil lor, pentru a atrage vizitatori. Am fost dus în eroare de titlul ”Gheorghe Urschi revine în fața publicului”. După aceasta a urmat cel mai trist 🙁 . În reportajul realizat de Oxana Iuteș, pentru PrimeTV, am văzut un om slăbit, care nu poate vorbi, reînvață a merge, doar cu simțul mirosului și umorului neatins… În imagini este Gheorgeh Urschi. Dacă realizatorul ediției ”Sinteza Săptămânii” nu spunea că acesta este Urschi, nu-l recunoșteam pe Artistul poporului.

La fel de trist a fost când am aflat cât este de uitat de prieteni, guvernanți și președinți. Liberalul Mihai Ghimpu, democratul Marian Lupu, nu au găsit titlul de Artist al Poporului în cele 1000 de medalii și ordine conferite prietenilor și colegilor de partid. Pe Voronin îl excludem, el avea alte griji, de exemplu DEX-ul Moldo-Român.

Chiar dacă Ghimpu și Lupu nu au găsit de cuviință să-i confere Titlul de Artist al Poporului, cu toate că au avut posibilitate, Gheorghe Urschi pentru noi este Artist al Poporului.

Îi urez tot ce este mai bun și sper ca într-o zi ”Gheorghe Urschi să revină în fața publicului”, cu adevărat.

Citiți mai multe pe www.prime.md – Prima apariție a lui Gheorghe Urschi, la un an după atacul cerebral

Distribuie acest articol