Gafă marca Jurnal.md: Garajul lui Marian Lupu mai scump decât apartamentul!

La toate facultățile se citește disciplina ”micro-macro economia” sau ”bazele economiei”. Cei de la Jurnal.md nu au fost nici la aceste lecții. Posibil din acest motiv redacția nu știe a citi cifrele scrise pe scurt de către economiști și contabilii. Azi au dat cu ochii peste declarația pe venit a președintelui interimar Marian Lupu, și fără să fie atenți au comis gafa zilei de Luni.

Președintele interimar, fiind economist de profesie, a scris pe scurt că apartamentul din proprietatea sa costă 1224 mii lei. Studenții care nu dorm la lecție știu că această cifră este egală cu 1224000 lei. Tot în aceeași declarație președintele interimar scrie că garajul său costă 70 mii lei (vedeți declarația aici).

Deci luarea peste picior a președintelui de către cei de la Jurnal nu este justificată, iar de fapt prin titlul ”Lupu are apartament de 1200 de lei și garaj de 70 de mii de lei” s-a făcut de râs întreaga redacție.

Am dorit să raportez greșeala domnișoarei Cristina Vicol, însă nu am telefonul ei. Între timp au găsit un dicționar economic și au scris că ”Lupu are apartament de peste un milion de lei”

 

Distribuie acest articol