Gaburici să fugă și să-i spună lui Filat ce vor protestatarii!

foto: jurnal.md

Cateva zeci de mii de oameni au protestat ieri in PMAN, impotriva actualei guvernari.

Acestia si-au cerut tara inapoi, miliardul de euro, reforme, integrare europeana. Au scandat in strada impotriva celor carora au acordat increderea in 2009, 2010, 2014. De fiecare data au votat cu speranta ca vor primi ceea ce au dorit cel mai mult. In zadar. Nu au primit nimic, iar cei care conduc Guvernul au devenit peste noapte mai criminali si mai bogati.

Gaburici s-a speriat de amploarea protestului si a chemat in tarziu de noapte ministrii de forță, sa vorbeasca acestora despre necesitatea intaririi pozitiilor de aparare.

Premierul s-a stresat pe faptul ca mandatul sau este si temei de revolta stradala. Probabil a inteles ca jocul pe care-l face, in calitate de marioneta a lui Voronin si Filat, nu este tocmai potrivit. Ma gandesc ca, de frica, si-a amintit si de unde a cumparat Diplomele de studii.

Gaburici nu ar trebui sa se streseze. Ar trebui sa fie un poștaș rapid, care sa alerge la Filat, sa-l roage pe acesta sa intoarca tot ce a furat de la aceasta tara. Majoritatea celor care au iesit ieri in strada au dat votul partidelor europene, inclusiv PLDM-lui, iar cerinta lor este clara si trebuie adusa la cunostinta celor vizati. Aceasta este functia lui Gaburici.

Interesant este faptul ca, Filat a ajuns din protestatar in protestat. In 2009 era in strada si numara zilele guvernarii comuniste, iar acum sta in Casa Guvernului si numara banii impreuna cu Voronin, in timp ce afara striga lumea flamanda. Cum se mai intoarce roata vieții… Nici nu stii in ce situatie ajungi. Filat a ajuns in una jenanta de tot. Deja e culme sa se scandeze impotriva ta in strada, de zeci de mii de voci.

Distribuie acest articol