Gaburici pleacă mai PROST decât a venit

IMG_2820.JPG

Am scris ieri despre cum Gaburici i-a tras-o lui Vlad Filat și poate să rămână premier. Astăzi, cu părere de rău, premierul repetent a anunțat Președintele țării că refuză să asigure interimatul de premier, precum și a solicitat numirea unui nou premier interimar, conform prevederilor constituționale.

De fapt, am știut de ieri că Chiril este sfătuit să plece rapid din fruntea Cabinetului de miniștri și nici să nu se uite în urmă, dar… am tot sperat că rămâne și începe să se impună în fața miniștrilor și politicienilor, având această șanse nesancționată. Până la urmă, Gaburici a ales să se lase influențat și puternic șantajat de Vlad Filat, anunțând plecarea sa definitivă, iar în scurt timp o să anunțe și plecarea din țară.

Gaburici a venit din străinătate ca un bun manager, însă a demonstrat ulterior că este prost în domeniul administrării unei țări. Probabil și singur și-a dat seama că Republica Moldova nu este o companie de telefonie mobilă, care trebuie acoperită cu semnal GSM. Țara este un sistem ce trebuie hrănit, îmbrăcat, încălzit și salarizat. Toate acestea pot fi asigurate doar de către un premier demn, inteligent și cu experiență în administrarea publică, nu de către un prost în acest domeniu.

Premierul a călcat strâmb imediat ce a intrat în Casa Guvernului și a acceptat propunerea lui Filat-Voronin să devină Premier. Trebuia din start să se gândească unde vine și ce putoare poate fi stârnită în urma sa. Însă… a fost luat pe’dinainte de prostia sa, lăsând rațiunea undeva peste hotare, probabil unde a odihnit oasele ultima oară. Chiril a fost prost întâmpinat și este petrecut încă și mai prost. Este plecat cu forța, silit de Filat și batjocorit de toată presa peledemistă. Iată cu ce s-a ales Chiril pentru cele 3 luni în slujba celui care a furat această țară.

Cu ce s-a ales Gaburici în urma acestui mandat scurt de premier? Cu riscul să mă repet, dar reiterez că Chiril Gaburici s-a ales doar cu familia umilită, cu o viscoleală puternică în trecutul său și cu multe păreri de rău în privința sa. Până la venirea în funcție a avut imaginea unui manager de succes, iar după demitere o să rămână cel mai prost premier, cu diplome false și cu dosar penal pentru aceasta.

Dacă sincer, îmi este jale de acest deja fost premier. L-am cunocut prima oară în 2012, pe când eram prin țară cu frumoasa expediție „Redescoperă Moldova”. De atunci am cam uitat de el, însă reîntâlnirea noastră, câteva săptămâni în urmă, a fost una la care am înțeles destul de clar că el nu înțelege nimic ce se întâmplă în jurul său. A încercat să se intereseze de una de alta, dar i-am zis să se liniștească, pentru că nu se poate implica în nimic și nici nu are putere de decizie.

Cine va fi următorul prost care o să execute ordinele lui Filat?

Se spune că următoarea victimă a lui Filat este Natalia Gherman, fiica fostului președinte Mircea Snegur. Filat urmează să se folosească și de această distinsă doamnă, după care are să o alunge așa cum a procedat cu Leancă și Gaburici. Prima sarcină a premierilor lui Filat este să acorde miliarde de lei din Bugetul de Stat către cele trei bănci falimentare, de unde se scot bani prin firmele controlate de Filat&CO. După aceasta, premierii sunt futboliți între interese și instanțe, până când sunt alungați afară.

Sărmana Natalia Gherman… ar trebui să-i fie frică. Este o doamnă înțeleaptă, cumpătată, dar absolut prea credulă și prea la picioarele lui Filat. Ar trebui să fie mai atentă când o să execute ordinele Șăfului, pentru că majoritatea din acestea sunt penale. Exemple avem deja: Banaruc, Vicol, Leancă, Gaburici, Negruță, Ioniță. Vrea și Ea în această listă?

Distribuie acest articol