Gaburici i-a tras-o lui Vlad Filat: rămâne premier!

Sa incepem de la ceea ca Filat a dorit sa scape urgent de Chiril Gaburici. Tanarul restanțier era pus pe reforme si cerea deja prea multe de la subordonatii PLDM, motiv pentru care a fost măturat. Dupa anuntul plecarii, Filat a incercat, prin intermediul surselor sale media, sa o propuna premier interimar pe Natalia Gherman. Deja pregateau terenul si opinia publica.

Astazi, absolut surprinzator, Curtea Constitutionala a raspuns Presedintelui Timofti ca Chiril Gaburici urmeaza sa asigure interimatul pana cand va fi numit noul Guvern.

Curtea i-a amintit lui Filat ca Legea trebuie respectata, iar deciziile de partid nu pot fi contrapuse cu cele constitutionale. Curtea din nou i-a tras-o lui Filat, dupa ce a hotarat in 2013 ca un premier corupt si escroc nu poate fi mentinut in fruntea Guvernului.

De azi inainte, pana la numirea noului Cabinet, Gaburici o sa stoarca din peledemisti tot ce poate. O sa ceara reforme si dosare penale pe numele celor care se fac vinovati de mai multe ilegalitati, inclusiv pe numele lui Filat, implicat in furtul BEM. El nu mai are ce pierde, pentru ca deja a demisionat si nu mai poate fi santajat.

Cunoastem ca, in toate aceste 3 luni de conducere a Guvernului, Gaburici a fost impus de catre Filat sa intreprinda multe actiuni, unele chiar mai putin legale. Acum, fostul premier o sa-i intoarca lui Filat toate presiunile, insa in alt mod, poate chiar si penal.

Filat, tine golgocii!

Distribuie acest articol
3 Comments