Fuge pământul de sub picioarele lui Renato Usatîi

Falesteanul a tinut ieri o noua conferinta de presa la care, din nou, a vorbit mai multe decat ar fi trebuit. Probabil peste cateva zile o sa ceara scuze din nou, ori va fugi la Moscova. Asa intelege sa faca politica pe malul Bîcului.

Ei bine, Renato acuza la conferinta de ieri ca Plahotniuc este vinovat de mai multe rele, iar Dodon este noul sau partener. Concluzia lui vine de la perchezitia efectuata de politisti acasa la adjunctul PN, precum si de la pozitia lui Dodon de-a face politica corecta, nu razboi cu o anumita persoana.

Am scris cateva saptamani in urma ca Dodon face politica, pe cand Renato si Nastase duc lupta cu niste “dusmani”. Nastase se lupta cu Plahotniuc, iar Renato cu Vlad Filat. Acum ei sunt in capul prim-adjunctului PD.

Renato si-a plictisit electoratul cu slogane impotriva lui Filat si Plahotniuc, motiv pentru care o buna parte din ortaci au inceput sa se reorienteze in spatiul politic de pe Bîc. Ei merg la Partidul Socialistilor condus de Dodon. Anume din aceasta cauza fuge pamnatul de sub fundul lui Renato. El intelege ca nu mai are acea sustinere pe care o avea cand a venit in politicia. A ramas inconjurat de alegatori cu acelasi nivel de educatie cum este al sau si de niste rataciti creduli in steaguri si slogane seci. Cu o asa armata de alegatori nu mai faci sediul Guvernului in Hotelul Nobil… Mai degraba se garanteaza un scaun extraparlamentar.

Mai mult, Renato are de explicat electoratului despre cum a ajuns sa fie frate de sange cu Andrei Nastase. Au protestat impreuna pentru a impiedica formarea Guvernului, si cu asta trebuiau sa o incheie, pentru ca era un scop comun, dupa care drumurile se bifurcau. Renato a ales sa ramana la brat cu omul Topilor, adica cu partenerii lui Vlad Filat Întemnițatul. Acesta pas la fel costa foarte mult in fata electoratului. Or, din 2014 a tot urlat impotriva PLDM, iar acum sustine noul partid nascut tot de acolo. Inexplicabil!

Vom vedea ce va face Renato in continuare. El are de corectat niste lucruri, apoi sa mediteze la felul cum face politica. Ar fi timpul sa puna pe masa niste solutii pentru a guverna Moldova, nu mape despre anumiti politicieni. Stiu ca aceste acuzatii trag mai mult la cantar, dar in politica se lupta cu solutii, nu cu slogane impotriva politicienilor. Sloganele astea pot asigura voturi, nu si minte suficienta pentru a guverna. Renato, din fericire, nu are minte si nici electorat. Este un boschetar politic, dupa cum a afirmat si V. Voronin.

Distribuie acest articol