Fracțiunea PLDM este abandonată pentru că Partidul nu va realiza ce a promis în campania electroală

Card-Front-RO

Partidul Liberal Democrat din Moldova a primit astăzi încă o veste deloc îmbucurătoare. Fracțiunea parlamentară a PLDM a fost abandonat încă de un deputat, nemulțumit pe faptul că a fost făcută această alianță cu PCRM, iar partidul nu va realiza ce a promis în campania electorală.

Eugen Carpov, fostul ministru care s-a ocupat de reintegrarea țării, a anunțat în timpul ședinței Parlamentului că nu se mai regăsește în sânul fracțiunii PLDM și că părăsește această grupare politică. Probabil se va alinia cu Iurie Leancă, care la rândul său a plecat ieri și din fracțiune și din Partid, din aceleași motive, anunțând că-și face propriul partid politic, care să ia asupra sa toate promisiunile făcute de PLDM în campania electorală.

Vlad Filat, încă lider al PLDM, după ce l-a asigurat pe Iurie Leancă că toate’s bârfe și că nu-l va trăda, a sărit astăzi ca ars și a debitat ceva neînțeles la microfonul din Parlament, nemulțumit că Partidul său mai pierde un deputat, iar în scurt timp va ajunge de la partidul nr. 2 în Parlament la partidul nr. 3 sau 4. Dar, asta nu este cel mai dureros pentru el. Cel mai tare doare că se întâmplă ceea ce au spus mulți analiști încă după ce s-a anunțat că va fi votat un Guvern minoritar, cu votul PCRM – a fost anunțată destrămarea PLDM.

Acum PLDM-ul nu se mai află pe muchie de cuțit. Putem spune că deja a trecut lama prin marginea partidului și a luat doi deputați importanți. Iurie Leancă a fost oglinda PLDM-lui, mai ales după ce Filat a fost demis și alungat din Guvern. Odată cu plecarea sa, Partidul pierde încă un ambasador și un magnet de electorat. Filat știe că majoritatea voturilor pentru PLDM au fost date anume datorită imaginii pozitive a lui Iurie Leancă, fost premier, om cumpătat, dar… a ales să facă exact invers și ne-am trezit cu Voronin la putere, fără viitorul european, promis în campania electorală.

Carpov la fel a avut o imagine bună, iar plecarea sa din PLDM este la fel de regretabilă pentru Filat, precum plecarea lui Iurie Leancă.

Dacă pe vremuri în fiecare joi se anunțau aderări la PLDM, de acum în colo în fiecare zi tot acele grupuri vor anunța că părăsesc partidul, nemulțumiți de înalta trădare politică a celor care chipurile conduc formațiunea politică. Este clar și indiscutabil că a început procesul de dezmembrare a PLDM. Acum nu mai este situația când a plecat Godea, Vieru sau Tănase. Acum pleacă oameni care au pus suflet în toată activitatea Partidului, au promis electoratului că nu-l vor readuce la Voronin la putere, iar acum fiind și ei trădați, de rând cu electoralul liberal-democrat.

Îl înțeleg pe Carpov, și-l înțeleg în aceeași măsură și pe Iurie Leancă. Ei simt ca și noi, cei zeci de mii de oameni care am votat pentru un viitor european, dar ne-am întors în anii 1998-2005-2009 – din nou sărăcie, hoție, comunism.

Distribuie acest articol